Nu te Zien! is een museumdirecteur rijker. Paulo Martina zal vrijdagavond 16 december zijn debuut maken vanuit Kunstmuseum Den Haag. We stellen hem even voor! 

Jeugdliefde Zutphen

Vanaf 1 januari 2023 is Paulo Martina (1964) officieel directeur van Stedelijk Museum Zutphen en Museum Henriette Polak, samen de Musea Zutphen genoemd. Voor Martina voelt het als thuiskomen; hij woonde het grootste deel van zijn tienerjaren in Lochem en beschouwt deze musea als een jeugdliefde.

Martina werd geboren op Curacao en verhuisde op zijn twaalfde naar Nederland. Hij studeerde aan de Rietveld Academie en behaalde een master kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Voor zijn aanstelling bij de Musea Zutphen was hij directeur bij Museum Dr8888 in Drachten en Museum Van Bommel van Dam in Venlo. 

Melle

Martina verlaat Museum Van Bommel van Dam met een bijzondere tentoonstelling over Melle Oldeboerrigter (1908-1976), wiens surrealistische schilderijen vol vreemde figuren sterk doen denken aan het werk van Jheronymus Bosch. De tentoonstelling is nog zien tot en met 26 februari!

Aftrap

De kersverse Nu te Zien!-presentator trapt af in Kunstmuseum Den Haag bij de tentoonstelling Anni en Josef Albers. Hij vertelt alles over dit bijzondere kunstenaarskoppel, die beiden op hun eigen manier een stempel drukte op de moderne kunst. Kijk Nu te Zien! vrijdag 16 december om 21.15 op NPO 2!

Deel dit artikel