Korte broeken, frisblauwe zwembaden, smeltende ijsjes. Het is weer zomer! Deze kunstwerken zijn helemaal in de sfeer van je favoriete seizoen. 

Zonsondergang

De horizon lijkt in brand te staan bij dit zinderende schilderij van Claude Monet. Links zie je de beroemde San Giorgio Maggiore in Venetië. 

zomers---monet.jpg
Claude Monet, Saint-Georges majeur au crépuscule, 1908-1912
zomers---monet.jpg

Beach body

Deze vrolijke 'Nana' van Niki de Saint Phalle schreeuwt zomer! De Saint Phalle werd wereldberoemd met haar sculpturen van dikke dames in badkleding. Voor haar staan de Nana's symbool voor vrije, sterke vrouwen, die doen waar ze zin in hebben en zich van niemand iets aantrekken. 

zomers---niki.jpg
Nana van Niki de Saint Phalle
zomers---niki.jpg

Zomerse kleuren

Het zijn maar een paar gekleurde vlakken, maar toch is dit onmiskenbaar een zomers landschap. De Israëlische kunstenaar Etel Adnan is een expert in kleur. Haar werk is nu te zien in het Van Gogh Museum! 

Geen zomer zonder ijs 

Wie aan zomer denkt, denkt aan ijs! Dit aanlokkelijke exemplaar is geschilderd door Wayne Thiebaud, die bekend is van zijn lekkernijen in pastelkleuren. 

Zomerfruit

Liever iets gezonds? Wat dacht je van een stuk meloen! Dit zomerse stilleven is van Leah Gardner. 

Afkoelen

Niets lekkerders dan afkoelen in het zwembad op een hete zomerdag. Kunstenaar Michele Poirier Mozzone kiest dit bijzondere perspectief vanaf de bodem van het zwembad. 

Zomers bloesje

Amy Sherald maakt voornamelijk portretten van Afro-Amerikanen. De gele achtergrond en het zomerse bloesje maken van dit schilderij een zonnig geheel. 

Deel dit artikel