Hoe kijken museumdirecteuren eigenlijk naar hun eigen museum en collectie? In 'Ik zie, ik zie...' nemen museumdirecteuren je mee langs hun favoriete objecten en bijzondere plekken in zijn of haar museum. We trappen af met Cathelijne Broers in De Nieuwe Kerk! 

Museumdirecteur Cathelijne Broers laat je in deze eerste aflevering van 'Ik zie, ik zie...' haar favoriete objecten zien uit De Nieuwe Kerk. Ze vertelt verrassende weetjes en laat je een uniek uitzicht zien, dat normaal alleen voor haar ogen bestemd is! 

'Ik zie, ik zie...' is te zien op en de website van Nu te Zien en op NPO 2 Extra (te vinden op de website van NPO Start en op tv bij Ziggo op kanaal 222 en bij KPN op 88)! In 12 afleveringen krijg je een intiem inkijkje in 12 musea door de ogen van degene die het museum het beste kent!  

Kijk hier ook alvast de aflevering over het Scheepvaartmuseum: 

Juwelen! in de Hermitage verlengd

Cathelijne is niet alleen directeur van De Nieuwe Kerk, maar ook van de Hermitage Amsterdam. De tentoonstelling 'Juwelen! - schitteren aan het Russische hof' moest vroegtijdig stoppen vanwege de corona-maatregelen. Maar er is goed nieuws, want de tentoonstelling wordt verlengd tot najaar 2020! De Hermitage opent op 1 juni haar deuren weer, dus dan kan er dus weer vollop genoten worden van de pracht en praal van de Russische jetset. 

Kijk hier de Nu te Zien-aflevering over Juwelen! terug: 

Deel dit artikel