Hoe kijken museumdirecteuren eigenlijk naar hun eigen museum en collectie? In 'Ik zie, ik zie...' nemen museumdirecteuren je mee langs hun favoriete objecten en bijzondere plekken in 'hun' museum. In deze aflevering neemt Ralph Keuning je mee in ‘zijn’ Museum De Fundatie’. 

'Ik zie, ik zie...' is te zien op en de website van Nu te Zien en op NPO 2 Extra (te vinden op de website van NPO Start en op tv bij Ziggo op kanaal 222 en bij KPN op 88)! In 12 afleveringen krijg je een intiem inkijkje in 12 musea door de ogen van degene die het museum het beste kent!  

Museumdirecteur Ralph Keuning vertelt vol passie over drie van zijn absolute favorieten. In het zelfportret van kunstenaar Paul Citroen uit 1913 bewondert hij de jonge bravoure van een Berlijnse kosmopoliet met de wereld aan zijn voeten. Ook het meeslepende Arbeidersklasse en Intelligentsia van Werner Tübke heeft een speciaal plekje in zijn hart. Als derde object koos Keuning voor het hedendaagse kunstwerk Reflections of youth van de commerciële kunstenaar Joseph Klibansky.

 

Meer Ik zie, ik zie... 

Kijk hieronder de afleveringen van 'Ik zie, ik zie...' in De Nieuwe Kerk en het Scheepvaartmuseum met bijzondere werken, historie en een prachtig uitzicht. 

Deel dit artikel