Het kunstproject Four Flags laat kunstenaars vlaggen ontwerpen met reflecties op de periode van lockdown en op de maatschappelijke, artistieke en politieke impact van de Covid19-crisis. Het project is onder andere te zien bij Museum De Pont en wordt ook opgepikt in het buitenland. 

In Nu te Zien! reizen museumdirecteuren het hele land door om kijkers te wijzen op tijdelijke tentoonstellingen die je niet mag missen! Daarnaast tipt de online redactie elke week een tentoonstelling die Ook te Zien! is.   

Lockdown-project

Four Flags is een initiatief van Amsterdamse curatoren Julia Mullié en Nick Terra. Toen de lockdown begon, zochten ze een manier om de beeldende kunst te steunen. Ze vroegen dertig kunstenaars om vlaggen te ontwerpen. De eerste vier vlaggen, ontworpen door Evelyn Taocheng Wang, Ola Vasiljeva, Das Institut (Kerstin Brätsch en Adele Röder) en Kasper Bosmans, hingen ze aan de gevel van hun eigen woning. De vlaggen zijn tijdens de lockdown een manier om toch analoog werk van kunstenaars te kunnen tonen. 

De Pont

Museum De Pont in Tilburg was het eerste museum dat interesse toonde in Four Flags. Het museum kocht vijf vlaggen aan, die de hele zomer afwisselend te zien zijn aan de gevel van de oude wolspinnerij. 

Wereldwijd

Ook in het buitenland wordt aangehaakt op op het initiatief van Mullié en Terra. Braziliaanse, Duitse, Colombiaanse en Amerikaanse kunstinstellingen zijn samenwerkingen aangegaan met kunstenaars om vlaggen te ontwerpen. Via de instagrampagina van Four Flags is het project te volgen. 

Deel dit artikel