Museum Arnhem wordt verbouwd maar is wel aanwezig in de Walburgiskerk in Arnhem met een tentoonstelling over verzoening, tolerantie en herinneren. De tentoonstelling Living, Forgiving, Remembering in De Kerk in Arnhem is te zien tot en met 17 januari 2021!

In Nu te Zien! verlaten museumdirecteuren hun eigen museum om bijzondere, tijdelijke tentoonstellingen te bezoeken door het hele land. Kijk deze aflevering van Nu te Zien! vrijdag 11 december 2020 om 21.15 uur op NPO 2. Daarna is de uitzending hier terug te kijken. 

Ontroerende antwoorden

Zeventien hedendaagse kunstenaars tonen hun visie op het overbruggen van maatschappelijke, politieke, religieuze en culturele tegenstellingen. De kerk is gevuld met werken die reflecteren op gruwelijke gebeurtenissen, zoals de Zuid-Afrikaanse Apartheid, de genocide in Rwanda en de Vietnam-oorlog. Maar niet vanuit woede, haat of onbegrip. De tentoonstelling focust juist op verzoening, empathie en vergeving. Hoe komen we nader tot elkaar? Hoe overbruggen we de verschillen? Hoe gaan we om met onze geschiedenis? Het zijn belangrijke vragen die er gesteld worden en er klinken ontroerende antwoorden. 

Deel dit artikel