Directeur van De Fundatie Ralph Keuning duikt in de ontwikkeling van de twintigste-eeuwse beeldhouwkunst die te zien is op de tentoonstelling EIGEN + BEELD in museum Beelden aan Zee in Scheveningen. Volledig gevuld met werken uit de eigen collectie van het museum, toont de expositie een chronologisch en thematisch overzicht van de moderne sculptuur. Te zien tot en met 7 maart 2021

In Nu te Zien! verlaten museumdirecteuren hun eigen museum om bijzondere, tijdelijke tentoonstellingen te bezoeken door het hele land. Kijk deze aflevering van Nu te Zien! vrijdag 4 december 2020 om 21.15 uur op NPO 2. Daarna is de uitzending hier terug te kijken. 

Ode aan de eigen collectie

Beelden aan Zee is het enige Nederlandse museum dat zich volledig richt op moderne beeldhouwkunst. In 1994 richtten Theo en Lida Scholten het museum op als huis voor hun uitgebreide verzameling. Meestal bestaan de tijdelijke exposities uit bruiklenen, maar EIGEN + BEELD is juist een ode aan de vaste collectie. 

Snoepwinkel

Schrik niet als je de grote zaal van Beelden aan Zee betreedt, want er staan maar liefst 75 werken opgesteld in alle soorten en maten, van brons tot steen, van bekende en minder bekende kunstenaars, abstract tot figuratief. Het is een sculpturale snoepwinkel met voor ieder wat wils. Een vollediger overzicht van de 20e en 21e eeuwse beeldhouwkunst vind je niet zo snel. Een aanrader dus! 

Deel dit artikel