Hoe kijken museumdirecteuren eigenlijk naar hun eigen museum en collectie? In het nieuwe, tijdelijke kunstprogramma 'Ik zie, ik zie...' nemen museumdirecteuren je mee langs hun favoriete objecten en bijzondere plekken in zijn of haar museum. Vanaf 18 mei 2020 te zien op NPO 2 Extra.

Door de ogen van de museumdirecteur

Museumdirecteuren kennen hun musea van binnen en buiten. Met welk werk hebben ze een speciale band? Waar blijven ze altijd net even langer staan? Welke bijzondere plekken zien zij 'achter de schermen'? In 'Ik zie, ik zie...' delen museumdirecteuren persoonlijke verhalen en verrassende weetjes. Ook vertellen de museumdirecteuren over een werk dat voor hen in een ander daglicht is komen te staan in deze vreemde tijden. 

'Ik zie, ik zie...' is te zien op en de website van Nu te Zien en op NPO 2 Extra (te vinden op de website van NPO Start en op tv bij Ziggo op kanaal 222 en bij KPN op 88). In 12 afleveringen krijg je een intiem inkijkje in 12 musea door de ogen van degene die het museum het beste kent.

De Nieuwe Kerk en het Scheepvaartmuseum

We trappen af met de favorieten van Cathelijne Broers in 'haar' Nieuwe Kerk en Michael Huijser in 'zijn' Scheepvaartmuseum. Zo neemt Cathelijne je mee naar een uniek uitzicht en laat Michael het oudste stukje van het gebouw zien. 

Deel dit artikel