In mei openen er weer bijzondere tentoonstellingen in het hele land. De redactie van Nu te Zien! tipt er drie: De filmische fotografie van Alex Prager in het FOAM, de eerste museale tentoonstelling van Daan Roosegaarde in het Groninger Museum en de sculpturen van Jaume Plense in Beelden aan Zee. 

Alex Prager in FOAM

maandopening_juni_prager.jpg
Description (70 chars)
maandopening_juni_prager.jpg

14 juni tot en met 4 september 2019
FOAM, Amsterdam

Foam brengt een overzichtstentoonstelling van het werk van de Amerikaanse fotograaf Alex Prager (1979). Haar kleurrijke oeuvre bestaat uit sterk gestileerde beelden die doen denken aan oude Hollywood films en genres als film noir, thriller, melodrama en crime ficton. Elk beeld roept een raadselachtige werkelijkheid op. 

Daan Roosegaarde in het Groninger Museum

juni_daan_roosegaarde.jpg
Bron: Groninger Museum
Daan Roosegaarde - Presence (2019)
juni_daan_roosegaarde.jpg

22 juni tot en met 12 januari 2020
Groninger Museum, Groningen

Presence is het eerste grote museale soloproject van kunstenaar en innovator Daan Roosegaarde. Dit interactieve kunstwerk ontwikkelde hij speciaal voor het Groninger Museum. Roosegaarde, die vooral bekend is als 'buitenkunstenaar, gaat voor het eerst de binnenruimte verkennen. Dit doet hij met een groot lichtgevend landschap dat door de aanwezigheid van bezoekers van vorm en kleur verandert. Waar tentoonstellingen meestal vragen om kunst op gepaste afstand te bekijken, daagt deze installatie uit tot fysieke interactie. 

Jaume Plensa in Beelden aan Zee

juni_jaume_plensa.jpg
Bron: Jaume Plensa
Jaume Plensa - El alma del Ebro (2008)
juni_jaume_plensa.jpg

22 juni tot en met 22 september 2019
Museum Beelden aan Zee, Scheveningen

De Spaanse beeldhouwer Jaume Plensa (1955) geniet wereldwijd grote faam met zijn sculpturen in de openbare ruimte. De metershoge hoofden en lichamen stralen rust en sereniteit uit. Speciaal voor het 25-jarige bestaan van Beelden aan Zee maakt Jaume Plensa zijn Nederlandse debuut met een grote overzichtstentoonstelling in het Scheveningse museum. 

Deel dit artikel