In mei openen er weer bijzondere tentoonstellingen in het hele land. De redactie van Nu te Zien! tipt er drie: Do Ho Suh in Museum Voorlinden, 'Lust for Life' met kleurenfoto's van Ed van der Elsken in het Nederlands Fotomuseum en 'Slanted Squares' met werk van BACA-winnaar Marwan Rechmaoui in het Bonnefantenmuseum. 

Do Ho Suh in Voorlinden

maandopening_mei_dohosuh.jpg
Bron: Museum Voorlinden
Kunstwerk van Do Ho Suh
maandopening_mei_dohosuh.jpg

18 mei tot en met 22 september
Museum Voorlinden, Wassenaar

Do Ho Suh’s betoverende architecturale installaties nodigen je uit om in te verdwalen. De ruimtes zijn exacte replica’s van Suh’s voormalige huizen in Zuid-Korea, New York, Berlijn en Londen. Suh onderzoekt met zijn werk hoe de mens zich verhoudt tot waar we wonen en wat het betekent om ‘thuis’ te zijn. Hij laat zich hierbij vooral inspireren door zijn eigen emigratie van Zuid-Korea naar de Verenigde Staten. Voorlinden toont tekeningen, sculpturen, videowerk en magische installaties die onze eigen belevingswereld prikkelen.

Ed van der Elsken in het Nederlands Fotomuseum

maandopening_mei_ed.jpg
Bron: Nederlands Fotomuseum
Ed van der Elsken - Marseille (1974)
maandopening_mei_ed.jpg

25 mei tot en met 6 oktober
Nederlands Fotomuseum, Rotterdam

Het Nederlands Fotomuseum heeft het kleurenwerk van fotograaf Ed van der Elsken van de ondergang gered en viert dit deze zomer met Lust for Life: de eerste overzichtstentoonstelling van zijn kleurenwerk. Met de grootste iconen en nog nooit eerder getoond werk. Rond universele thema’s als liefde, leven en dood brengt Ed met zijn kleurenfotografie een ode aan de mens en het leven. 'Ik bezing het leven. Ingewikkelder ben ik niet'. 

Marwan Rechmaoui in het Bonnefantenmuseum

maandopening_mei_marwan1.jpg
Bron: Agop
Marwan Rechmaoui - Spectre (2006)
maandopening_mei_marwan1.jpg

24 mei tot en met 8 september
Bonnefantenmuseum, Maastricht

Deze maand krijgt Marwan Rechmaoui (1964) de Bonnefanten Award for Contemporary Art (BACA) 2019 uitgereikt. De prijs bestaat uit een geldberag van 50.000 euro en een solotentoonstelling het Bonnefantenmuseum. De Libanese kunstenaar maakt onder meer installatie- en reliëfkunst, geïnspireerd op de geografie en de culturele geschiedenis van Beiroet. Hij gebruikt beton, rubber, teer en glas. De tentoonstelling 'Slanted Squares' biedt een blik op het rijke oeuvre van de kunstenaar. 

Deel dit artikel