In november openen er weer bijzondere kunsttentoonstellingen in heel Nederland. We tippen er drie die je echt niet mag missen! 

november_bodycontrol.jpg
Bron: Iris van Herpen // Foto: Filippo Fior
Iris van Herpen - Shift Souls (2019)
november_bodycontrol.jpg

Body Control: sieraden en mode op de grens van de mens

2 november 2019 tot en met 26 januari 2020
Museum Arnhem in De Kerk

In De Kerk van Museum Arnhem opent de bijzondere modetentoonstelling Body Control. Honderd nationale en internationale ontwerpers en kunstenaars buigen zich over actuele vraagstukken omtrent de maakbaarheid en de grenzen van het menselijk lichaam. Met werk van o.a. Iris van Herpen, Sinéad O’Dwyer en Katja Prins. Herkenbaar, vervreemdend, innovatief en controversieel.

november_lubaina.jpg
Bron: Lubaina Himid // Foto: Stuart Whipps
Lubaina Himid - Naming the money (2004)
november_lubaina.jpg

Lubaina Himid - The Grab Test

16 november 2019 tot en met 23 februari 2020
Frans Hals Museum, locatie Hof & Hal, Haarlem

Het werk van Lubaina Himid (Zanzibar 1954) focust zich op alles wat genegeerd, gemarginaliseerd, gediscimineerd en liever niet gezien wordt. Ze kijkt met een kritische blik naar de westerse cultuur, de koloniale geschiedenis en het hedendaags racisme. Met haar kleurrijke schilderijen geeft ze een stem aan onzichtbare verhalen. The Grab Test is Himids eerste solotentoonstelling in Nederland. 

november_carlos.jpg
Carlos Amorales - Peep Show (2019)
november_carlos.jpg

Carlos Amorales - The Factory

23 november 2019 tot en met 17 mei 2020
Stedelijk Museum Amsterdam

Carlos Amorales is een van de belangrijkste hedendaagse Mexicaanse kunstenaars. The Factory is zijn eerste Europese solotentoonstelling. In zijn sprookjesachtige werk zoekt hij naar het spanningsveld tussen individu en samenleving. Maar liefst veertien zalen worden ingericht met ruimtelijk werk, installaties, schilderingen, tekeningen, video’s, druksels, weefsels, animaties en geluidswerken. 

Deel dit artikel