In maart openen er weer bijzondere tentoonstellingen in het hele land. De redactie van Nu te Zien! tipt er drie: Hockney en Van Gogh in het Van Gogh Museum, Rothko&ik in Stedelijk Museum Schiedam en Yayoi Kusama in Museum Voorlinden. 

In Nu te zien! reizen museumdirecteuren het hele land door om kijkers wekelijks te wijzen op een niet te missen tijdelijke tentoonstelling die op dat moment ergens te zien is. Als aanvulling op de uitzendingen tippen we maandelijks drie nieuwe openingen! 

Hockney - Van Gogh: The Joy of Nature

hockney_fallen_trees.jpg
Bron: Van Gogh Museum
David Hockney - Nog meer gevelde bomen langs Woldgate (2008)
hockney_fallen_trees.jpg

1 maart tot en met 26 mei

De wereldberoemde kunst van David Hockney (1937) is kleurrijk en kolossaal. Hockney haalt veel inspiratie uit de natuur, hij gebruikt felle kleuren en experimenteert met perspectief. Ook van Gogh hield zich hier mee bezig. Deze overeenkomsten zijn geen toeval. Vincent van Gogh was een grote bron van inspiratie voor David Hockney. Ontdek alle parallellen tussen de twee grote kunstenaars in het Van Gogh Museum.

Rothko & ik

rothko_ik.jpg
Bron: Aad Hoogendoorn
Rothko & ik
rothko_ik.jpg

16 maart tot en met 5 januari 2020

De abstracte schilderijen van Mark Rothko hebben zo'n impact op de kijker dat sommige mensen ervan moeten huilen. Voor Rothko zelf was het schilderen van de werken een religieuze ervaring. Hoe is het om alleen te zijn met één van zijn werken? Bij de tentoonstelling Rothko & ik in het Stedelijk Museum Schiedam kun je dat zelf ervaren. Je mag in je eentje het schilderij Grey, Orange on Maroon, No. 8 (1960) bekijken. Een intiem moment met een overweldigend kunstwerk. Het kan bij Rothko&ik!

Yayoi Kusama

yayoi_kusama_pompoen.jpg
Yayoi Kusama - Pumkin Sculpture (1998)
yayoi_kusama_pompoen.jpg

22 maart tot en met 1 september 

Japanse beeldhouwer en installatiekunstenaar Yayoi Kusama werd wereldberoemd met haar Infinity Mirror Room. De Polkadot Princess wordt dit jaar negentig en Museum Voorlinden viert dit door enkele iconische sleutelwerken uit eigen collectie in de tuinzaal van het museum te tonen, waaronder haar monumentale Infinity Nets, bovenstaande Pumkin Sculpture en natuurlijk de Infinity Room
 

Deel dit artikel