Het is januari! In deze eerste maand van het nieuwe decennium openen er weer bijzondere nieuwe tentoonstellingen door het hele land. We tippen er drie!

januari_eddy.jpg
Bron: Kunstmuseum Den Haag
Eddy Posthuma de Boer - Saturday night (1959)
januari_eddy.jpg

Eddy Posthuma de Boer

18 januari tot en met 26 april 
Fotomuseum Den Haag

Fotomuseum Den Haag presenteert een grote tentoonstelling van fotograaf Eddy Posthuma de Boer (1931). Deze generatiegenoot van Ed van der Elsken en Johan van der Keuken is een van de belangrijkste nog levende vertegenwoordigers van de humanistische fotografie in Nederland. Zijn reislust bracht hem naar meer dan tachtig landen. En uiteraard had hij altijd zijn camera bij zich om in elke uithoek van de wereld mensen en hun leven vast te leggen. 

januari_schade.jpg
Titus Schade - Die Landschaft (2018)
januari_schade.jpg

CRUX - Schilderijen van Martin Kobe, Mirjam Völker, Robert Seidel en Titus Schade

18 januari tot en met 5 mei
Museum De Fundatie, Zwolle

Leipzig is een stad van de muziek, boeken en van schilderkunst. Al sinds het begin van de negentiende eeuw brengt de stad getalenteerde kunstenaars voort, zoals Max Beckmann en Neo Rauch. Museum De Fundatie laat met de tentoonstelling CRUX een nieuwe generatie schilders uit Leipzig zien. Hun verbintenis vinden ze in hun liefde voor architectuur en landschap. 

januari_spruyt.jpg
Maarten Spruyt
januari_spruyt.jpg

Het HEM Chapter 3hree: Maarten Spruyt

24 januari tot en met 3 mei
Het HEM, Zaandam

Het is alweer tijd voor de derde gastcurator van de nieuwe expositieruimte Het HEM in Zaandam. Dit keer krijgt art director Maarten Spruyt 'carte blanche' in de oude kogelfabriek. Spruyt staat bekend om zijn talent voor het creëren van sfeer. Twintig kunstwerken van verschillende kunstenaars vullen vanaf 24 januari de industriële architectuur. Laat je verrassen! 

Kijk hier de Close Up-aflevering over Maarten Spruyt

Deel dit artikel