Deze herfstmaand openen er weer veel bijzondere tentoonstellingen door het hele land. We tippen er drie die je echt niet mag missen! 

oktober_monet.jpg
Bron: Kunstmuseum Den Haag
Claude Monet - Waterlelies (1916-1919)
oktober_monet.jpg

Monet - tuinen van verbeelding

12 oktober tot en met 2 februari
Kunstmuseum Den Haag

De laatste grote tentoonstelling gewijd aan Claude Monet is alweer meer dan dertig jaar geleden. Hoog tijd dus voor een nieuw eerbetoon vond Kunstmuseum Den Haag (voorheen Gemeentemuseum Den Haag). Vanaf 12 oktober zijn daar maar liefst veertig werken te zien van de wereldberoemde schilder. Waan je in Franse zomers bij zijn impressionistische tuinen en vijvers vol waterlelies. 

oktober_louise.jpg
Bron: Museum Voorlinden
Louise Bourgeois
oktober_louise.jpg

Louise Bourgeois - To Unravel a Torment

12 oktober tot en met 17 mei
Museum Voorlinden, Wassenaar

Deze zomer waren de wereldberoemde spinnen van Louise Bourgeois al te zien in de tuinen van het Rijksmuseum. Maar haar oeuvre biedt nog veel meer spannends! Gelukkig is er daarom een grote overzichtstentoonstelling in Museum Voorlinden met meer dan veertig werken van de iconische kunstenares. 

oktober_collages.jpg
Bron: Verbeke Foundation // Foto: Tineke Schuurmans
Marcel-Louis Baugniet - Salvador Dalí (1970)
oktober_collages.jpg

Magische collages

19 oktober tot en met 5 januari
Stedelijk Museum Schiedam 

In het Stedelijk Museum Schiedam opent deze maand een grote tentoonstelling over een bijzondere kunstvorm: de collage. Niet eerder was er in Nederland zoveel aandacht voor dit genre dat uitgevonden werd in de twintigste eeuw door Pablo Picasso. Met veel humor en inventiviteit zijn kunstenaars sindsdien aan de slag gegaan met deze nieuwe manier van beelden maken. 

Deel dit artikel