In augustus openen er weer bijzondere tentoonstellingen in het hele land. De redactie van Nu te Zien! tipt er drie! 

In Nu te Zien! verlaten museumdirecteuren hun eigen museum om een bijzondere, tijdelijke tentoonstelling te bezoeken en diens hoogtepunten te bespreken. Naast de uitzendingen belicht de online redactie elke week nog een expositie. Aan het begin van elke maand tippen we drie tentoonstellingen die die maand openen. 

Inktspotprijs in Museum 't Oude Slot

augustus_inktspotprijs.jpg
Bron: Tjeerd Royaards
Tjeerd Royaards - Good migrant, bad migrant? (2018)
augustus_inktspotprijs.jpg

2 augustus tot en met 8 september
Museum 't Oude Slot, Veldhoven

De jaarlijkse Inktspotprijs voor de beste politieke spotprent ging vorig jaar naar Tjeerd Royaards voor 'Good migrant, bad migrant?'. Zijn tekening hangt een maand lang in Museum 't Oude Slot, samen met de honderd genomineerden die onderwerpen als #metoo, Trump, Brexit, Zwarte Piet en de vluchtelingen crisis met genadeloze humor aan de kaak stelden. 

Jean Thomassen in Museum Slager

augustus_jeanthomassen.jpg
Bron: Jean Thomassen
Jean Thomassen
augustus_jeanthomassen.jpg

13 augustus tot en met 13 oktober 
Museum Slager, Den Bosch

'De meester van het absurd realisme' wordt hij genoemd. De gedetailleerde en overvolle schilderijen van Jean Thomassen doen sterk denken aan de verontrustende schilderijen van Jheronimus Bosch. Thomassen maakte zelfs een eigen versie van 'Laatste oordeel', één van de bekendste werken van Bosch. Met deze eigentijdse versie maakte Thomassen zoveel indruk dat Museum Slager hem heeft gevraagd voor een grote overzichtstentoonstelling. 

Barbara Nanning in Gemeentemuseum Den Haag

augustus_barbarananning.jpg
Bron: Barbara Nanning
Barbara Nanning - Verre églomisé (2017)
augustus_barbarananning.jpg

31 augustus tot en met 1 december
Gemeentemuseum Den Haag

De glazen kunstwerken van Barbara Nanning (1957) doen denken aan bloemen, kwallen en micro-organismen. Alsof Nanning ze zo in het bos of op de bodem van de oceaan heeft gevonden. Aan de hand van twintig werken belicht het Gemeentemuseum Den Haag haar bijzondere beeldtaal die de tegenstelling tussen 'gegroeid in de natuur' en 'handgemaakt' bevraagd. 

Deel dit artikel