In juli openen er weer bijzondere tentoonstellingen in het hele land. De redactie van Nu te Zien! tipt er drie: foto's over schoonheid bij Nude Now in Museum Hilversum, de solotentoonstelling van Joana Vasconcelos in Kunsthal Rotterdam en de familietentoonstelling Hallo Rembrandt in het Mauritshuis. Genoeg te zien dus deze zomermaand! 

Nude Now in Museum Hilversum

maandopening_juli_nude.jpg
Koto Bolofo - Not a stitch (1996)
maandopening_juli_nude.jpg

6 juli tot en met 22 september
Museum Hilversum

Het belooft weer een hete zomer te worden, dus de kleren kunnen uit. De tentoonstelling NUDE NOW in Museum Hilversum viert de schoonheid van het lichaam. De expositie bestaat uit 110 werken van 33 fotografen die samen de geschiedenis van de naaktfotografie weergeven. Foto’s van Helmut Newton, Ed van der Elsken worden gepresenteerd naast gevestigde namen als Koos Breukel en Stephan Vanfleteren, maar ook naast een nieuwe generatie jonge fotografen. 

Hallo Rembrandt! in het Mauritshuis

maandopening_juli_rembrandt.jpg
Familietentoonstelling Hallo Rembrandt! 
maandopening_juli_rembrandt.jpg

20 juli tot en met 15 september
Het Mauritshuis, Den Haag

Het Rembrandtjaar is nog steeds in volle gang en speciaal voor de zomervakantie is er de doe-tentoonstelling Hallo Rembrandt! voor kinderen van 3 tot en met 11 en hun ouders. Spelenderwijs leren ze de beroemde schilder kennen. Uiteraard kunnen de kids ook zelf aan de slag met kwasten en verf in de Kunstwerkplaats. Leuk voor een druilerige vakantiedag. Of juist een hele hete, in de meeste musea is het namelijk lekker koel. 

Joana Vasconcelos in Kunsthal Rotterdam

maandopening_juli2.jpg
Joana Vasconcelos - Call Center (2014-2016)
maandopening_juli2.jpg

29 juli tot en met 17 november
Kunsthal Rotterdam

De overzichtstentoonstelling 'I'm your mirror' toont installaties en sculpturen van de Portugese kunstenaar Joana Vasconcelos (1971). In haar werk zoekt ze naar verschillende vormen van identiteit, waaronder die van de moderne vrouw. Dit doet ze met bijzondere materialen, veel gevoel voor kleur en humor. Kijk vooral niet gek op van een helikopter met veren of een kroonluchter van tampons. 

Deel dit artikel