Het achttiende-eeuwse landhuis Oud Amelisweerd vlakbij Utrecht is het decor voor de hedendaagse kunst van Amie Dicke (1978). In haar werk onderzoekt ze hoe we ons verhouden tot beelden. Te zien tot en met 21 augustus!

Vervormen

Amie Dicke gebruikt beelden uit modebladen, die ze vervolgens versnijdt, vervouwt en vervormt tot vervreemdende beelden die we nog half herkennen. Hoe kijken we naar al die beelden die ons dagelijks voorgeschoteld worden? En hoe be├»nvloeden die beelden ons? Met verschillende bewerkingstechnieken eigent Dicke zich de beelden toe, krijgt ze er controle over. 

amie-dicke---liggend.jpg
Bron: Centraal Museum Utrecht / Gert Jan van Rooij
Werk van Amie Dicke in Oud-Amelisweerd
amie-dicke---liggend.jpg

Vijf jaar solo's

Het historische landhuis is tot en met 2026 verbonden aan het Centraal Museum. Elke lente en zomer krijgt een Nederlandse kunstenaar carte blanche voor een solotentoonstelling. Amie Dicke trapt dit vijfjarig project af! 

amie-dicke---margriet.jpg
Margriet bij een werk van Amie Dicke
amie-dicke---margriet.jpg

Nu te Zien!

Speciaal voor Nu te Zien! bezocht Margriet Schavemaker, artistiek directeur van het Amsterdam Museum, Oud Amelisweerd om het werk van Amie Dicke te bekijken. Kijk de aflevering terug via de link hieronder! 

Kijk Nu te Zien! Amie Dicke terug

Deel dit artikel