Voor de zevende keer is Amsterdam-Zuid omgetoverd tot grootschalige kunstroute van de tweejaarlijkse sculptuurbiënnale van ARTZUID. Curator Ralph Keuning, directeur van Museum de Fundatie, selecteerde 70 beelden van 50 kunstenaars. Te zien tot en met 17 oktober op de Minervalaan, Apollolaan en de Zuidas!

Engagement a la Hildo Krop

De tweejaarlijke beeldenroute richt zich dit jaar op de toekomst. De kunstwerken tonen allemaal engagement met het welzijn van de aarde en haar inwoners. De inspiratie voor dit thema kwam van het werk van stadsbeeldhouwer Hildo Krop. Zijn beelden, die door de hele stad te zien zijn, zitten vol symboliek over een betere wereld voor mens, dier en natuur. 

artzuid---blauwe-engel.jpg
Bron: JW Kaldenbach
Adelheid en Huub Kortekaas, Blauwe Engel, 2021
artzuid---blauwe-engel.jpg

Imagine

De titel van de biënnale, 'Imagine', verwijst niet alleen naar de verbeelding van de toekomst, maar ook naar het beroemde nummer van John Lennon. Dit jaar is het precies 50 jaar geleden dat het nummer geschreven werd. Net als Lennon en Krop bevragen de kunstenaars de staat van de wereld en nemen de toeschouwer mee in hun idealisme. 

Nu te Zien!

Margriet Schavemaker, artistiek directeur van het Amsterdam Museum, bezocht de beeldenroute voor Nu te Zien! en bekeek o.a. werk van Joseph Klibansky, Jean Marie Appriou en Marc Quinn. Kijk de aflevering terug via de link hieronder!

Kijk Nu te Zien! ARTZUID 2021 terug

Deel dit artikel