In Zaandam is een oude kogelfabriek omgebouwd tot expositieruimte. In Het HEM wordt elke tentoonstelling gecureerd door iemand die buiten de beeldende kunst werkt. Voor 'Chapter 4our: Abundance' is dat filosoofen schrijver Simon(e) van Saarloos. 

Overvloed

'Wat als alles er mag zijn en er toe doet, zonder bewijs van nut, doel, onderscheid, hiërarchie, prioriteit of winst?' Dat is de vraag die de tentoonstelling 'Chapter 4our: Abundance' stelt. Er wordt gezocht naar een nieuwe betekenis van overvloed aan de hand van hedendaagse kunst en eigentijdse cultuur. Prikkelende werken sieren de oude kogelfabriek aan het Noordzeekanaal en dagen de bezoeker uit om hun eigen denkbeelden los te laten en open te staan voor het onmogelijke. 

Simon(e) van Saarloos

'Chapter 4our: Abundance' (de tentoonstellingen van Het HEM worden chapters voor genoemd) werd gecureerd door Simon(e) van Saarloos. Van Saarloos kijkt voorbij de dominante verhalen van onze maatschappij en cultuur en probeert aandacht te vestigen op het onderbelichte. Ze schreef onder andere de boeken Herdenken herdacht (2019) en Het monogame drama (2015). 

chapter4---simone.jpg
Bron: Isabelle Janssen
Simon(e) van Saarloos
chapter4---simone.jpg

Nu te Zien! 

Voor Nu te Zien! ging Ann Demeester langs op het Hemterrein om het vierde hoofdstuk van deze bijzondere expositieruimte te bekijken. Kijk de aflevering terug via de link hieronder! 

Kijk Nu te Zien! Chapter 4our terug

Deel dit artikel