In de beeldentuin van het Antwerpse Middelheimmuseum is 100 jaar aan beeldhouwkunst te zien van nationale en internationale kunstenaars. Een bijzondere plek waar kunst en natuur samen komen! 

Mix van oud en nieuw

Het Middelheimmuseum biedt een mooie mix van moderne en hedendaagse kunst dat over de loop van een halve eeuw is verzameld. Tachtig procent van de collectie staat opgesteld in de buitenlucht, waar het de dialoog aangaat met de natuur. Werken van bijvoorbeeld Rodin, Henry More, Erwin Wurm en Ai Weiwei staan kriskras door elkaar in het 30 hectare tellende park.

middelheim---staven.jpg
Bron: Chris Burden Estate - Photo: Joris Luyten
Chris Burden, Beam Drop Antwerp, 2009
middelheim---staven.jpg

Uitbreiding

Het Middelheimmuseum is ontstaan vanuit de tweejaarlijkse Biënnale Middelheim die vanaf 1951 werd georganiseerd. Na twintig edities werd besloten om de collectie te laten staan en aan te blijven vullen. In 2012 is het park verrijkt met de plantentuin Hortiflora en een tentoonstellingsgebouw. 

middelheim---boot.jpg
Bron: SABAM Belgium 2019 - Photo: Jesse Willems
Erwin Wurm, Misconceivable, 2010
middelheim---boot.jpg

Nu te Zien! 

Speciaal voor Nu te Zien! reisde Suzanne Swarts, directeur van Museum Voorlinden, af naar ons buurland om de indrukwekkende beeldentuin te bezoeken. Benieuwd wat ze allemaal tegenkomt? Kijk de aflevering terug via de link hieronder!

Kijk Nu te Zien! Middelheimmuseum terug
middelheim---brug.jpg
Bron: Ai Weiwei - Photo: Joris Casaer
Ai Weiwei, The Bridge Without a Name, 2012
middelheim---brug.jpg

Deel dit artikel