Breda is tot en met 23 oktober het decor voor het tweejaarlijkse fotofestival BredaPhoto. Vanuit het thema 'Theatre of dreams' biedt het werk van 28 fotografen een hoopvolle nieuwe blik op de toekomst. 

Tegenkleur

Het is moeilijk om te ontkomen aan BredaPhoto als je in de stad bent. Het festival is op maar liefst achttien plekken te vinden, waaronder het station, de Grote Kerk en het Backer en Ruebpark. In een wereld die letterlijk en figuurlijk in de fik staat, lijken de geselecteerde foto's een tegenkleur te bieden. Het werk gaat veelal over de natuur en mensen die zich daar liefdevol toe verhouden. 

bredaphoto---groeneman.jpg
Bron: Ilmari Pylvänäinen
Ilmari Pylvänäinen
bredaphoto---groeneman.jpg

Newsha Tavakolian

In de Grote Kerk is de tentoonstelling 'Space to Breathe' te zien die is samengesteld door gast-curator en Magnum-fotograaf Newsha Tavakolian (1981, Iran). Ze toont zestien fotografen die belangrijk voor haar zijn geweest in haar vroege carrière en laat hun werk in dialoog gaan met haar eigen oeuvre. 

bredaphoto---ballonnen.jpg
Bron: Natacha de Mahieu
Natacha de Mahieu
bredaphoto---ballonnen.jpg

Tiny house

Naast veel foto's kom je ook een tiny house van fotograaf Daan Zuijderwijk tegen. Hij reisde de wereld rond in een kampeerbus samen met zijn vrouw en drie dochters om zoveel mogelijk met de natuur te leven en zijn ecologische voetafdruk te verkleinen. Uiteraard heeft hij hun levensstijl vastgelegd op de gevoelige plaat. 

bredaphoto---margriet.jpg
Margriet bij BredaPhoto
bredaphoto---margriet.jpg

Nu te Zien!

Speciaal voor Nu te Zien! reist Margriet Schavemaker, artistiek directeur van het Amsterdam Museum, naar Breda om zich onder te dompelen in de toekomstvisie van al deze fotografen. Kijk de aflevering terug via de link hieronder! 

Kijk Nu te Zien! BredaPhoto terug

Deel dit artikel