Natuur en kunst komen perfect samen tijdens de tweejaarlijkse kunstexpeditie Into Nature. In het Drentse natuurgebied het Bargerveen. Wandelend of fietsend kom je hier tot en met 24 oktober kunstwerken tegen van internationaal bekende kunstenaars. 

Natuur en kunst

Het is een uitkomst tijdens deze coronatijd: kunst in de buitenlucht! Frisse lucht, genoeg ruimte en toch de mooiste kunstwerken bekijken. Deze zomer kun je bijvoorbeeld naar Artzuid in Amsterdam, de Lustwarande in Tilburg, de IJsselbiënnale en dus ook naar Into Nature in Drente. Eigenlijk is de combinatie tussen kunst en natuur altijd bijzonder. En ook in het Bargerveen wordt die wisselwerking ten volle benut. De natuur wordt letterlijk gespiegeld of wordt juist onderdeel van het kunstwerk. Of het steekt juist af tegen het door de mens gemaakte. 

bargerveen---spiegel.jpg
Bron: Heleen Haijtema
Awoiska van der Molen, Thousands a second a year, 2021
bargerveen---spiegel.jpg

Brandstof

Het Bargerveen is een groot natuurgebied bij Emmen. Het is, zoals de naam als verraadt, een veenlandschap. Het is het laatst overgebleven deel van het vroegere Bourtangermoeras dat zijn oorsprong vond in 5000 v. Chr. Gedroogd veen werd vroeger gebruikt als brandstof. Vandaar dat het thema van de kunstexpeditie 'energie' is. Die begint al met je eigen energie, want je moet zelf lopen op fietsen om de kunstwerken te kunnen bezichtigen. Of je huurt een elektrische scooter!

Nu te Zien!

Voor Nu te Zien! ging Suzanne Swarts op avontuur in het veengebied. Ze trok van spiegeltrein naar suikerbal naar scheepsmotor. Kijk de aflevering terug via de link hieronder!  

Kijk Nu te Zien! Into Nature terug

Deel dit artikel