Het hedendaagse werk van kunstenaar Maaike Schoorel schittert in het 19e-eeuwse grachtenpand Huis Willet Holthuysen in Amsterdam. Te zien tot en met 30 oktober!

Lodewijk XVI

Het Huis Willet Holthuysen staat aan de Herengracht in Amsterdam en is een van de mooiste bewaard gebeleven 19e-eeuwse interieurs. De vele romantische kamers zijn ingericht met meubels in de zwierige stijl van Lodewijk XVI. Het werd bewoond door het echtpaar Willet Holthuysen. Louisa Holthuysen liet het huis inclusief alle bezittingen na haar dood aan de stad Amsterdam na, die het openstelde voor publiek.

schoorel---geel-groen.jpg
Bron: G.J. van Rooij
Zaaloverzicht Maaike Schoorel
schoorel---geel-groen.jpg

Louisa Holthuysen

Momenteel is het Huis Willet Holthuysen onder de hoede van het Amsterdam Museum en wordt het gebruikt als expositieruimte waar hedendaagse kunst de dialoog aangaat met het historische interieur. Wie het huis nu bezoekt, wordt verrast door de dromerige schilderijen van Maaike Schoorel. Voor deze tentoonstelling dook ze in het leven van Louisa Holthuysen.

schoorel---louisa.jpg
Bron: Wikipedia
Louisa Holthuysen
schoorel---louisa.jpg

Nu te Zien!

Speciaal voor Nu te Zien! bezocht Bart Rutten, directeur van het Centraal Museum, Huis Willet Holthuysen om het werk van Schoorel te bewonderen. Kijk de aflevering terug via de link hieronder.

Kijk Nu te Zien! Maaike Schoorel terug

Deel dit artikel