Neo Rauch veroverde in de jaren ‘90 van de vorige eeuw de kunstwereld met zijn figuratieve schilderijen. In een tijd van vooral abstracte en conceptuele kunst, zorgde hij dat figuratie weer op de kaart kwam te staan. In Museum de Fundatie is het vroege én het recente werk van dit boegbeeld van de Neue Leipziger Schule te zien tot en met 8 januari!

Mysterieus universum

Zijn schilderijen zijn even herkenbaar als ongrijpbaar. Bieden houvast en zorgen voor verwarring. Realisme en droomwereld lopen door elkaar. Neo Rauch (1960) creeërt met zijn werk een intens en mysterieus universum waarin tientallen interpretaties mogelijk zijn.  

neo-rauch---wurzel.jpg
Neo Rauch, Der Wurzel, 2020
neo-rauch---wurzel.jpg

Schilderbeest

Rauch is een echt schilderbeest. Hij werk van vroeg tot laat in zijn atelier aan meerdere doeken tegelijk. Vier jaar geleden had de Duitse kunstenaar ook al een overzichtstentoonstelling in de Fundatie, maar met gemak heeft hij in die paar jaar het hele museum weer vol geschilderd met nieuw werk. 

neo-rauch---suzanne.jpg
Suzanne bij werk van Rauch
neo-rauch---suzanne.jpg

Nu te Zien!

Speciaal voor Nu te Zien! ging Suzanne Swarts, directeur van Museum Voorlinden, naar Zwolle om zich onder te dompelen in het Rauch-universum. Benieuwd naar haar ervaringen? Kijk de aflevering terug via de link hieronder!

Kijk Nu te Zien! Neo Rauch terug

Deel dit artikel