Kunstenaar Sam Drukker schildert de mens die onderweg is, vaak naar een nog onbekende plek. De mens als nomade of vluchteling. De tentoonstelling 'Onderweg' in Museum JAN is daarmee uitermate actueel. Te zien tot en met 26 juni! 

De vluchtende mens

Mannen in boten, op weg naar de veiligheid. Het is een beeld dat we ondertussen maar al te goed kennen. En nog actueler zijn de beelden van Oekraïeners die hun land ontvluchten vanwege het oorlogsgeweld. Drukker schildert dit soort mensen, hoopvol, krachtig, maar ook bang en onzeker over wat hen te wachten staat.  

drukker---zaal2.jpg
Bron: Eddy Wenting
Zaaloverzicht
drukker---zaal2.jpg

Onvolmaaktheid

Met losse penseelstreken schildert Drukker zijn mensen. Zijn werk is altijd 'onaf', waardoor het veel ruimte open laat voor de kijker om aan te vullen en te interpreteren. "Volmaakte schoonheid in de mens zit hem in alle onvolmaaktheden", aldus kunstenaar Sam Drukker. Dat geldt voor mensen, maar ook voor de schilderijen zelf. 

drukker---zaal.jpg
Bron: Eddy Wenting
Zaaloverzicht
drukker---zaal.jpg

Gevonden

Oude zonweringen, een schoolbord, stukken hout. Als canvas voor zijn schilderijen gebruikt Drukker gevonden materialen, die zichtbaar blijven door de verf heen en hierdoor het karakter van het werk beïnvloeden. 

drukker---bart.jpg
Bart Rutten in Museum JAN
drukker---bart.jpg

Nu te Zien!

Voor Nu te Zien! ging Bart Rutten langs in Museum JAN om het werk van Drukker te bewonderen en te doorgronden. De aflevering is terug te kijken via onderstaande link! 

Kijk Nu te Zien! Sam Drukker terug

Deel dit artikel