Museum Singer Laren viert een bijzondere schenking uit de privéverzameling van Els Blokker-Verwer. Zij en haar man schonken 40 werken van Jan Sluijters en 70 werken van zijn tijdgenoten. Veel schilderplezier, felle kleuren en losse penseeltoetsen sieren de doeken die te zien zijn in de pas geopende Nardinczalen. Te zien tot en met 28 augustus!

Sluijters als rode draad

De kern van de collectie van Museum Singer Laren is de verzameling van het echtpaar Anna en William Singer, die grotendeels voornamelijk impressionistische werken verzamelde. Door de schenking van Els Blokker-Verwer krijgt de collectie er een geheel nieuw tijdperk bij: dat van de modernisten. Haar verzameling, de Nardinc-collectie, heeft Jan Sluijters als rode draad, met daaromheen werk van tijdgenoten als Leo Gestel, Charley Toorop en Charlotte van Pallandt. 

sluijters---vrouw.jpg
Jan Sluijters, Portret van Greet van Cooten, 1910
sluijters---vrouw.jpg

Nieuwe vleugel

Meer dan honderd nieuwe werken hang je niet zomaar even op. Speciaal voor de Nardinc-collectie werd er een geheel nieuwe vleugel gebouwd. Sinds 9 maart zijn daar de feestelijke werken te zien van de Nederlandse modernisten. Want daar stonden ze om bekend: uitbundigheid, kleur, een losse penseel en schilderplezier. 

slijters---zonnehoed.jpg
Jo Koster, Meisje met zonnehoed, 1911
slijters---zonnehoed.jpg

Favorieten

Persoonlijke favorieten van Els Blokker-Verwer zijn het beeld Femie van Charlotte van Pallandt en Meisje met zonnehoed van Jo Koster. Ze is erg verheugd dat anderen er nu ook van kunnen genieten. 

sluijters---marc.jpg
Marc bij werk van Jan Sluijters
sluijters---marc.jpg

Nu te Zien!

Speciaal voor Nu te Zien! bezocht Marc de Beyer Museum Singer Laren om de Nardinc-collectie met eigen ogen te zien. Welk werk is zijn favoriet? Kijk de aflevering terug via de link hieronder!

Kijk Nu te Zien! Jan Sluijters en de modernen terug

Deel dit artikel