Modemuseum Hasselt eert de powervrouwen van de modegeschiedenis met de tentoonstelling 'Wonder Women'. De prachtige designs van Coco Chanel tot Vivienne Westwood zijn te zien tot en met 15 september. 

In Nu te zien! reizen museumdirecteuren het hele land door om kijkers wekelijks te wijzen op een niet te missen tijdelijke tentoonstelling die op dat moment ergens te zien is. Deze week bezoekt Suzanne Swarts, directeur van Museum Voorlinden, de tentoonstelling 'Wonder Women' in Modemuseum Hasselt. Kijk hier de aflevering terug!

wonder_women_header.jpg
Drie mantels, Jean Muir (ca. 1979), Nina Ricci (ca. 1965), fong Leng (ca. 1970/71)
wonder_women_header.jpg

Primeur! 

Nooit eerder was er een modetentoonstelling te zien met alleen maar vrouwelijke ontwerpers. 'Wonder Women' is dus een wereldwijde primeur! De expositie is gemaakt in samenwerking met Gemeentemuseum Den Haag, waar deze afgelopen winter te zien was onder de naam 'Femmes Fatales'. De tentoonstelling laat zien hoe het werk van vrouwelijke ontwerpers bijna altijd onlosmakelijk verbonden is met activisme. Ontwerpers als Coco Chanel, Elsa Schiaparelli en Jeanne Paquin hebben hard moeten strijden voor hun plek in de modewereld die geregeerd werd door mannen. Dit maakt 'Wonder Women' tot een mooie mix van toegepaste kunst en geschiedenis. 

Lees hier meer over de tentoonstelling

Deel dit artikel