Museum van de Geest toont het effect van corona op de gezondheidszorg. Een groeiende collectie verhalen en foto's, gebundeld als interactieve online tentoonstelling, laten de wanhoop, angst en veerkracht van hulpverleners en cliënten zien.

Verhalen

Corona is op ons allemaal van invloed. Maar sommige verhalen zijn zichtbaarder dan die van anderen. Het Haarlemse Museum van de Geest zet juist deze verhalen in het licht. Op de interactieve website zie je de pandemie door de ogen van bijvoorbeeld daklozen, vluchtelingen, slachtoffers van huiselijk geweld en mensen met psychische problemen.

over-het-hoofd-gezien---raam.jpg
Bron: Inge Hondenbrink
GGZBreburg
over-het-hoofd-gezien---raam.jpg

Over het hoofd gezien

De tentoonstelling geeft een indringend beeld van de verstrekkende gevolgen van Covid, die voornamelijk uit ons blikveld en dat van de media plaatsvinden. Vandaar de naam 'Over het hoofd gezien'. Museum van de Geest maakte de tentoonstelling in samenwerking met opleidingsinstelling Geestelijke Gezondheidszorg Verpleegkundig Specialist (GGZ-VS), fotograaf Inge Hondebrink en journaliste Stephanie Bakker. 

over-het-hoofd-gezien---michel.jpg
Bron: Inge Hondenbrink
Michel verblijft in een daklozenhotel
over-het-hoofd-gezien---michel.jpg

Groeiproject

De verzameling verhalen en foto's groeit door. Ook als bezoeker kun je een bijdrage leveren door je eigen kijk op corona te geven en op wat er volgens jou over het hoofd gezien wordt.

Museum van de Geest

Museum van de Geest, het voormalige Dolhuys, wijdt zich aan de complexe, ontastbare geest door middel van geschiedenis, persoonlijke verhalen en kunst. Eind 2020 heropende het museum.  

Deel dit artikel