Vijf jonge kunstenaars maken hun museale debuut in het Van Abbe Museum tijdens de tentoonstelling ‘Positions #5: Telling Untold Stories'. Te zien tot en met 8 maart!

 In Nu te Zien! reizen museumdirecteuren het hele land door om kijkers te wijzen op een niet te missen tijdelijke tentoonstellingen. Wekelijks te zien op vrijdagavond om 22.10 uur. 

positions_mounira.jpg
Bron: Mounira Al Solh en Sfeir-Semler Gallery
Mounira Al Solh - I strongly believe in our right to be frivolous (2011-heden)
positions_mounira.jpg

Vergeten en verzwegen

Er bestaan miljoenen verhalen. Ze komen tot ons via boeken, tv, radio, reclames, het internet en de krant. Maar er zijn ook verhalen die ons moeilijker of helemaal niet vinden. Die verhalen vertellen de up-and-coming kunstenaars van ‘Telling Untold Stories’. Het werk van Mounira Al Solh, Mercedes Azpilicueta, Anna Dasović, Em’kal Eyongakpa en Quinsy Gario toont het publiek de verhalen die werden vergeten, verzwegen of onbelangrijk gemaakt in het land waar hun wortels liggen. Allen rebelleren ze tegen de overheersende verhalen die ons beeld van de wereldgeschiedenis vormen. 

Positions

‘Positions’ werd in 2014 door het Van Abbe Museum geïntroduceerd als nieuwe tentoonstellingsvorm, waarbij steeds vijf jonge kunstenaars uit binnen- en buitenland gevraagd worden om nieuw en oud werk te presenteren dat reflecteert op de huidige wereld en onze positie daarin. Elke editie laat de bezoekers nadenken over de wijze waarop de macht in de wereld is verdeeld. Deze vijfde ‘Positions’ focust op de macht om te verzwijgen en is gecureerd door Nick Aikens.

Deel dit artikel