Absurdisme, provocatie, humor en herkenbaarheid. Dat zijn de steekwoorden van A Perfect Day Tekenshow. Deze derde editie van de pop-up-tentoonstelling vindt plaats op het NDSM-terrein in Amsterdam-Noord en draait om tekeningen waarbij tekst en beeld elkaar aanvullen. Te zien tot en met 2 oktober!

Waan van de dag

Je hoeft de krant maar open te slaan en je ziet dat het niet uitstekend gaat met de wereld. De ene crisis volgt de andere op en doemscenario's lijken steeds realistischer te worden. Gelukkig valt er bij A Perfect Day wat te lachen! De ruim 500 tekeningen van 58 tekenaars uit binnen- en buitenland bieden verrassende perspectieven op de waan van de dag vol humor en relativisme.

tekenshow---biermans.jpg
Bron: Jay Rechsteiner
Jay Rechsteiner, Bad Painting 211
tekenshow---biermans.jpg

'Ik sla knuffel je in elkaar'

Opvallend is de diversiteit. Het gaat van grof geschilderde teksten tot miniscule potloodtekeningetjes. Ook zijn er geborduurde teksten ('Ik sla knuffel je in elkaar'), gebreid werk, beschilderde onderbroeken en boerenprotesten op porselein. De kriskras-opstelling nodigt uit om lekker te dwalen, te kijken en te lezen. 

Grote namen, nieuw namen

In de loods kom je grote namen tegen als David Shrigley en Lily van der Stokker, maar ook beginnende tekenaars, waarvan sommigen vooral op socialmedia populair zijn. In de avond zijn er optredens van Laura van Dolron, Katinka Polderman en Rogier Roeters (wiens tekeningen ook te zien zijn).

Deel dit artikel