Groot, groter, grootst! Het industriële Hembrugterrein is voor een lang weekend omgetoverd tot pop-up-expositie voor de XL kunst van BIG ART. Te zien van 30 september tot en met 3 oktober! 

Als het maar groot is

Meterslange schilderijen en zaalvullende installaties. Van opblaasbaar tot kinetisch. Multi-disciplinair. Gevestigde namen en jong talent. Alles kom je tegen op BIG ART, als het maar groot is. Daar is natuurlijk ook een grote locatie voor nodig. Voor het derde jaar op rij is dit het Hembrugterrein in Zaandam. Volgend jaar wordt een nieuwe locatie gezocht, die ongetwijfeld net zo spectaculair zal zijn. 

big-art---mural.jpg
NAAMLOOZZ/MURALS Inc.
big-art---mural.jpg

Meer ruimte

BIG ART is een initiatief van Anne van der Zwaag dat zij in 2016 startte. Het was haar antwoord op de eentonigheid die ze zag bij kunstbeurzen met witte muren en beperkt ruimte. Voor BIG ART zoekt ze specifiek naar grootse locaties met een bijzonder verhaal en een eigen karakter. De oude munitiefabriek is dat zeker! Met maar liefst 108 industriële gebouwen, waarvan 53 monumenten, is het Hembrugterrein een perfecte plek voor XL kunst. 

big-art---anne.jpg
Bron: Almicheal Fraay
Portret Anne van der Zwaag 
big-art---anne.jpg

Wereldrecord

BIG ART heeft ook een primeur te pakken. Speciaal voor het evenement heeft kunstenaar Maayke Schuitema de grootste linoleumprint ter wereld gemaakt. In 2014 verbrak ze het record al eens met een linoleumprint van drie meter hoog en tien meter lang. Deze is dus nog groter! Leuk weetje: Schuitema is het nichtje van kunstenaar Bob Bonies wiens werk afgelopen zomer te zien was in het Kunstmuseum Den Haag.

big-art---mobiel.jpg
Marinke van Zandwijk en Cathelijn van Goor - Galerie Franzis Engels
big-art---mobiel.jpg

Deel dit artikel