Bob Negryn combineert beeldende kunst en fotografie om tot krachtige bloemcomposities te komen met prachtige namen als Esthers Pink en Keekies Kite. 'BlOeM!' is te zien in het Mondriaanhuis tot en met 20 februari 2022.

Power flower

De bloem heeft de hoofdrol in het werk van Bob Negryn (1961), dat moge duidelijk zijn. De kleuren lijken extra intens door de zwarte achtergrond en door het grote formaat vallen de bijzondere details van de bloemen extra op. Stillevens met een hedendaagse touch.  

bob-negryn---esther.jpg
Bob Negryn, Eshters Pink
bob-negryn---esther.jpg

Blik en techniek

Negryn studeerde aan de Academie van Beeldende Kunst en Vormgeving in Arnhem en heeft zich in zijn carrière al verschillende genres eigen gemaakt, zoals portretten, landschappen en stillevens. Daarbij koppelt hij zijn blik als beeldend kunstenaar met zijn technische vaardigheden als fotograaf.  

nob-negryn---betsy.jpg
Bob Negryn, Blushing Betsy
nob-negryn---betsy.jpg

Bloemen en Mondriaan

Het is niet voor niets dat juist deze tentoonstelling in het Mondriaanhuis te zien is. Piet Mondriaan schilderde zelf namelijk ook zijn hele carrière bloemen, naast zijn abstracte werk. In zijn composities staat meestal één bloem centraal. Net als bij het werk van Bob Negryn.  

bob-negryn---bloem.jpg
Piet Mondriaan, Japanse berglelie, 1909
bob-negryn---bloem.jpg

Deel dit artikel