Het Centraal Museum geeft je de kans om in de wereld kunstenaar Joost van Bleiswijk te stappen. Zijn ontwerpen ontstaan vanuit een fascinatie voor constructie en maakproces. Te zien tot en met 7 november!

Restricties

De tentoonstelling 'Reconnect' verdeelt het werk van Joost van Bleiswijk in vier categorieën: No Screw No Glue, Sketch, Ripped and Teared en Proto-Punk. Deze titels verwijzen allemaal naar hoe de ontwerpen gemaakt zijn. Zo zijn er in de zaal 'No Screw No Glue' meubels te zien waar geen schroef of lijm aan te pas zijn gekomen. Alles is zo ontworpen dat het precies in elkaar kan schuiven. Van Bleiswijk legt zichzelf in zijn werk graag van dit soort restricties op. Met fascinerende resultaten! 

Dialoog

Het werk van Van Bleiswijk wordt gecombineerd met werken uit de collectie van het Centraal Museum, die de kunstenaar zelf heeft uitgekozen. Zo ontstaat er een dialoog tussen de verschillende werken. Deze manier van tentoonstellen is al vaker ingezet door het Centraal Museum. 

Kiki & Joost

Van Bleiswijk werd geboren in Delft en studeerde aan de Design Academy in Eindhoven. Hier leerde hij zijn huidige partner Kiki van Eijk kennen. Naast hun individuele projecten werken ze soms ook samen vanuit hun design studio Kiki & Joost. Zo ontwierpen ze bijvoorbeeld zonnepanelen die niet alleen functioneel zijn, maar ook mooi om te zien! 

Deel dit artikel