Of je nou elke nacht slaapt als een roos of juist toe bent aan een goede nachtrust... van deze schilderijen word je ongetwijfeld slaperig! 

Snoozen

Je hebt van die dagen dat het opstaan maar moeizaam gaat. De oplossing? Druk op snooze en draai je nog een keer om. De dag wacht maar lekker. 

slapen---freud.jpg
Lucian Freud, Annabel, 1972
slapen---freud.jpg

Kinderen

Jonge kinderen zijn niet altijd bevorderlijk voor je nachtrust. Deze moeder ziet eruit alsof ze nog wel een extra uurtje had willen uitslapen. 

slapen---cassatt.jpg
Mary Cassat, Breakfast in bed, 1897
slapen---cassatt.jpg

Ziekenbed

Deze gewonde man van Charles Carolus-Duran kan zijn slaap goed gebruiken. Of hebben we hier toch te maken met de mannengriep?

slapen---durna.jpg
Charles Carolus-Duran, The wounded man, 1860
slapen---durna.jpg

Verstrengeld

Niets fijners natuurlijk dan in slaap vallen in de armen van je geliefde. Gustave Courbet schilderde dit intieme schilderij van twee slapende vrouwen.  

slapen---courbet.jpg
Gustave Courbet, Slaap, 1866
slapen---courbet.jpg

Hangmatteren

Slapen kan natuurlijk overal. Bijvoorbeeld in een hangmat! Op dit schilderij ziet het er in elk geval heel comfortabel uit.  

slapen---hangmat.jpg
Gustave Courbet, The hammock, 1844
slapen---hangmat.jpg

Gat in de dag

Deze twee liggen nog heerlijk diep weggestopt onder de dekens, terwijl het zonlicht al naar binnen lijkt te piepen. Soms is het gewoon fijn om een gat in de dag te slapen.  

slapen---lautrec.jpg
Henri de Toulouse-Lautrec, Het bed, 1892
slapen---lautrec.jpg

Leeuw

Het is niet heel slim om in slaap te vallen als er wilde dieren in de buurt zijn. Of waakt de leeuw juist over haar in dit werk van Henri Rousseau?  

slapen---gypsy.jpg
Henri Rousseau, The sleeping gypsy, 1897
slapen---gypsy.jpg

Deel dit artikel