Kunstenaarsinitiatief Wobby.club uit Tilburg heeft een deel van museum De Pont overgenomen. Absurdistisch werk van tien verschillende kunstenaars vol kleur en energie dat van de muren afspat. Alles rondom de thema's virus, pandemie en rebellie. Te zien tot en met 3 januari 2021!

In Nu te Zien! reizen museumdirecteuren het hele land door om kijkers te wijzen op tijdelijke tentoonstellingen die je niet mag missen! Daarnaast tipt de online redactie elke week een tentoonstelling die Ook te Zien! is.  

club.wobby---zaaloverzicht.jpg
Zaaloverzicht Outbreak
club.wobby---zaaloverzicht.jpg

Insert Wobby.club

Wandkleden, schilderijen en illustraties hangen kriskras door elkaar in een lange gang, waarvan de muren zijn beschilderd met felle kleuren. Je loopt een explosie van talent en jonge-honden-energie in. Het werk van het Tilburgse Wobby.club heeft een plek gekregen als 'insert' in de museumvullende tentoonstelling 'De route wordt opnieuw berekend', waarmee De Pont haar collectie op een nieuwe manier presenteert.

Wat hebben we in huis?

Tijdens de lockdown was er bij De Pont opeens tijd om het depot in te duiken en dertig jaar kunst verzamelen onder de loep te nemen. Met frisse blik werd er gekeken naar wat ze eigenlijk in huis hadden. Maar er werd ook verder gekeken dan de eigen muren. Wat heeft Tilburg in huis? Die vraag leverde een samenwerking op met Wobby.club. Dit kunstenaarsinitiatief, opgezet door Jeroen de Leijer, Marjolein Schalk en Steppie Lloyd Trumpstein, brengt kunstenaars en illustratoren samen, organiseert tentoonstellingen, beurzen en festivals, brengt een magazine uit en heeft een radioprogramma. Die maakdrift zie je terug in de expositie Outbreak in De Pont. 

Tate 

Wobby.club is in 2015 begonnen als klein initiatief, maar is ondertussen flink aan de weg aan het timmeren. De thuiswedstrijd bij De Pont is daar een goed voorbeeld van, maar de club stormt ook voorbij de grenzen. Steeds meer internationale artiesten sluiten zich aan bij de Tilburgers. Ook hun magazine Wobby wint aan terrein. Dit met een risoprinter gedrukte kunstblad is niet alleen in Nederland te verkrijgen, maar sinds 2018 ook bij Tate in Londen! Hou deze club in de gaten! 

Deel dit artikel