AVROTROS.nl

Nu te Zien!

Vanaf vrijdag 26 januari om 22:45 uur op NPO 2
  • NPO 2

Altijd te Zien - Portret van Peter de Grote in de Hermitage

Aan het einde van de 17e eeuw was tsaar Peter de Grote in Nederland voor een studiereis. Tijdens dit bezoek schilderde Michiel van Musscher het portret van Peter de Grote, waarin verwijzingen zitten naar de leergierigheid van de tsaar.

Peter de Grote wilde graag van alles leren en deze kennis gebruiken in zijn eigen land. Hij interesseerde zich onder andere voor scheepsbouw, boekdrukkunst en anatomie. Tijdens zijn bezoek aan Nederland schilderde Michiel van Musscher het portret van Peter de Grote, Tsaar van alle Russen, waarin ook verwijzingen zitten naar de leergierigheid van de tsaar.

Peter de Grote was een groot kunstliefhebber en -verzamelaar en kocht tijdens zijn verblijf een echte Rembrandt. Het schilderij David neemt afscheid van Jonathan nam hij mee naar Rusland en hing hij in een van zijn paleizen.   

Het Portret van Peter de Grote, Tsaar van alle Russen (1698) door Michiel van Musscher is Altijd te Zien in de Hermitage in Amsterdam.


Bedankt!

Klik op de link in de bevestigingsmail om je aanmelding te bevestigen.

AVROTROS nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste AVROTROS nieuws en weten welke programma's je kunt verwachten? Meld je dan aan voor de wekelijkse AVROTROS nieuwsbrief.