Wilfried de Jong droomt mee met de Olympiscche droom van keepster NLD Handbalteam Tess Wester.

blockquote
Jaaaa, kanonnenvlees.
 

De handballen suizen even niet meer op haar af. Tess Wester heeft rust. Een Bedrieglijke rust. Want ook al IS het lijf in de slaapstand, de beelden van wedstrijden flitsen door haar hoofd. 

Een snoeiharde bal vanuit de tweede lijn. Een hoekschot met effect. Een gemeen lobje. Maar Tess kent alle varianten. Wat er op haar afkomt, ziet ze pas op het laatste moment. Ze kan niet anders dan zich zo groot en breed mogelijk maken om het doel verkleinen. Wippend op haar voeten.

Een keepster moet razendsnelle reflexen hebben. En vooral lef. Tess Wester gooit zich letterlijk in de strijd. Nooit bang zijn. Harde ballen kunnen pijn doen, in je gezicht, op vingertoppen, borsten, benen. Met het tellen van haar blauwe plekken is ze al lang opgehouden. 

Nu Lekker nog even puzzelen, zo vlak voor het slapen gaan: wat een handkeepster is… 17 horizontaal… 13 letters… eerste letter een K. Niet nadenken over volle stadions in Tokio, over ballen uit de kruising tikken.

Nee, concentratie, 17 horizontaal, 13 letters. wat een handbalkeepster is… Wat een moeilijke puzzel… 
Dan floept het antwoord in haar hoofd. Kanonnenvlees. Ja! dertien letters: kanonnenvlees. Ogen open, grote grijns en dan die schreeuw, die keiharde schreeuw: Jaaaa, kanonnenvlees. Het is goed!

Uitzending dinsdag 13 juli 2021 22.00 uur op NPO 2

Daarna is de uitzending terug te kijken op NPO Start

Deel dit artikel