Wilfried de Jong droomt mee met de Olympische droom van turner, rekstok Bart Deurloo.

Bart Bravoure

Wacht even. Nog een keer in vertraging zien hoe hij in bed belandde? Zo dus. Met een koprol. Bart heeft niet voor niets de bijnaam Bart Bravoure. Hij wil altijd iets doen wat eigenlijk niet kan. 

Aan de rekstok wil Bart ook graag opvallen. Iedereen naar de kroon steken, zelfs zijn grote voorbeeld Epke. Hij wil stunten.

Dat liggen op bed, dat komt goed van pas als hij de concurrentie wil bespieden. Bart zoekt online naar hun trainingen en ziet rare hoogstandjes. Wat doen al die sterke mannen aan de rekstok? Wacht maar. Hij gaat wat laten zien, met een moeilijkheidsgraad waar je u tegen zegt.

Bart grijpt naar z’n gitaar. Je moet die akkoorden duizend keer herhalen, dan gaan je handen als vanzelf over de snaren. Het is gewoon oefenen, net als bij turnen. Leuk, maar nu weg die gitaar, rust pakken.

Nog een keer de Bretschneider visualiseren. Een heel moeilijk vluchtelement, dubbele salto achterover met een dubbele schroef. Het enge is: het gaat razendsnel, je ziet de rekstok niet, het is een gok. Voor je het weet stuiter je op de vloer. Dan gaat Bart Bravoure weer eens op zijn bek. Maar dat is geen reden om die oefening niet te doen. Bart durft en doet alles. Let maar op in Tokio. 
En nu maar eens het bed gebruiken waar het ook voor bedoeld is: Slapen.

Uitzending maandag 19 juli 2021 22.00 uur NPO 2

Daarna is de uitzending terug te kijken op NPO Start

Deel dit artikel