Olympische DromenPreloader
Olympische Dromen

Over Olympische Dromen

In Olympische Dromen zit Wilfried de Jong zwijgend aan de rand van het bed van een Nederlandse topsporter die droomt van glorie op de Olympische Spelen. Hij probeert in deze reeks korte portretten hun gedachten te lezen. 

Wat is straks de perfecte oefening? Kan die start nog een tikkeltje sneller? Hoe de eeuwige rivaal te verslaan? Vragen. En nog meer vragen. Wat moet er beslist mee? Een knuffel? Het puzzelboekje? Of toch die vuistdikke roman?

In het eerste seizoen zat De Jong aan de bedrand van atletes Dafne Schippers, Nadine Visser en Churandy Martina, handbalkeepster Tess Wester, windsurfer Kiran Badloe, zwemster Kira Toussaint, judoka Noël van ‘t End, skateboardster Candy Jacobs, rekstok-turner Bart Deurloo en baanwielrenner Harrie Lavreysen

De sporters dromen hun Olympische droom en Wilfried droomt met ze mee. De ‘slaapscènes’ van cameraman en documentairemaker Rob Hodselmans worden afgewisseld met wedstrijdbeelden.

Tweede seizoen

In het tweede seizoen zit hij aan de bedrand van Antoinette de Jong, Jorrit Bersma, Esmee Visser, Irene Schouten, Dai Dai Ntab, Sjinkie Knegt, Yara van Kerkhof, Niek van der Velden, Kimberley Bos, en Glenn de Blois. 

Het eerste seizoen was te zien in juli 2021. Het tweede seizoen start op 25 januari 2022 om 22.10 uur op NPO 2.

Credits
tekst:
 Wilfried de Jong
camera en montage: Rob Hodselmans
colourgrading: Gerhard van der Beek
audionabewerking: Sander Houtman
muziek: Egbert Derix
redactie: Renate Verhoofstad
productie: Jaqueline Brave, Rachel van Lingen
eindredactie: Gerard Brinksma