Olympische DromenPreloader
Olympische Dromen

Over Olympische Dromen

In Olympische Dromen zit Wilfried de Jong zwijgend aan de rand van het bed van een Nederlandse topsporter die droomt van glorie op de Olympische Spelen in Japan. Hij probeert in deze 10-delige reeks korte portretten hun gedachten te lezen. 

Wat is straks de perfecte oefening? Kan die start nog een tikkeltje sneller? Hoe de eeuwige rivaal te verslaan? Vragen. En nog meer vragen. Wat moet er beslist mee naar Tokio? Een knuffel? Het puzzelboekje? Of toch die vuistdikke roman?

De Jong zit aan de bedrand van atletes Dafne Schippers, Nadine Visser en Churandy Martina, handbalkeepster Tess Wester, windsurfer Kiran Badloe, zwemster Kira Toussaint, judoka Noël van ‘t End, skateboardster Candy Jacobs, rekstok-turner Bart Deurloo en baanwielrenner Harrie Lavreysen

De sporters dromen hun Olympische droom en Wilfried droomt met ze mee. De ‘slaapscènes’ van cameraman en documentairemaker Rob Hodselmans worden afgewisseld met wedstrijdbeelden.

Olympische dromen zie je van 12 juli t/m 22 juli 2021 dagelijks (met uitzondering van 18 juli) om 22.00 uur bij AVROTROS op NPO 2.

Credits
tekst:
 Wilfried de Jong
camera en montage: Rob Hodselmans
colourgrading: Gerhard van der Beek
audionabewerking: Sander Houtman
muziek: Egbert Derix
redactie: Renate Verhoofstad
productie: Jaqueline Brave, Rachel van Lingen
eindredactie: Gerard Brinksma