André van Duin zit al meer dan vijftig jaar in het vak. We kennen hem nu vooral van Heel Holland Bakt en Het geheime dagboek van Hendrik Groen, maar we kennen hem allemaal natuurlijk van zijn hilarische typetjes. We hebben er vier voor je op een rijtje gezet! ↓

1. FC Wanhoop 

Frans van Dusschoten speelt de sigarenrokende voetbaltrainer van FC Wanhoop. Voetballer André is kapot en wil het even rustiger aan doen tijdens de training. Ook geeft ‘ie een messcherpe analyse van de laatst gespeelde wedstrijd.

2. Een (te) aanwezige piccolo 

Het zal je maar gebeuren: wil je als bruidspaar (Frans van Dusschoten en Simone Kleinsma) genieten van je huwelijksnacht, word je steeds gestoord door een piccolo…

3. Bij de dokter

Een knotsgek doktersbezoek: twee doktoren (Frans van Dusschoten en Hans Otjes), één assistente (Simone Kleinsma) en een moppentappende patiënt. 

4. Late night snack 

Een snackbar beginnen met een automatiek is handig voor de klanten die later op de avond nog een hapje willen eten, maar de veeleisende en luidruchtige klanten houden de eigenaar van de automatiek en diens vrouw hinderlijk uit hun slaap.

Meer André van Duin zien? Kijk iedere zaterdag om 20:30 uur naar Animal Crackers op NPO 1.  

Deel dit artikel