Op 2 oktober 2021 is het precies 70 jaar geleden dat de eerste officiële Nederlandse televisie-uitzending te zien was. En dat vieren we! We blikken terug op de beste muziek en de beste dramaseries die we in de afgelopen zeventig jaar voorbij zagen komen. Ook neemt Harm Edens je in het spelprogramma 'Je zou het moeten weten' elke zondag mee in onze televisiegeschiedenis.

Je zou het moeten weten

In zwart-wit, één net en een paar uur per week. Zo begon het televisie kijken in Nederland in 1951. Nu, 70 jaar later, is tv kijken niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. In het spelprogramma ‘Je zou het moeten weten’ neemt Harm Edens je mee terug in onze televisiegeschiedenis. Wat is er zoal voorbij gekomen in de afgelopen zeventig jaar op de Nederlandse televisie? En vooral, wat weten we hier nog van?

Je zou het moeten weten zie je van zondag 3 t/m 24 oktober om 21.25 uur op NPO 1. Of bekijk de uitzending via NPO Start.

Het beste van muziek

Van ‘Toppop’ tot ‘De Willem Ruis Show’ en van ‘De Musical Sing-a-Long’ tot ‘Top of Flop’. We kijken naar de leukste en bekendste muziekfragmenten van de Nederlandse televisie. Je ziet de eerste hitparades, de basis van de talentenjachten en de mooiste optredens in de studio van de verschillende talkshows. Te gast zijn onder andere: Willeke Alberti, Tineke Schouten, Tonny Eyk, Romy Monteiro en Henny Huisman. 

Het beste van muziek zie je vrijdag 1 oktober om 22.05 uur op NPO 3. Of kijk de uitzending via NPO Start.

Beste-van-muziek-Willeke-en-Jorien.jpg
Willeke Alberti en Jorien Renkema in Het beste van muziek
Beste-van-muziek-Willeke-en-Jorien.jpg

De nacht van muziek 

In de nacht van muziek duiken we in de muziekgeschiedenis op televisie. Vele nationale en internationale sterren hebben opgetreden in televisieprogramma’s van Nederlandse bodem. In een muziekcollage van anderhalf uur krijg je de mooiste en bekendste optredens uit ons televisie-verleden voorgeschoteld.

De nacht van muziek zie je vrijdag 1 oktober om 23.10 uur op NPO 3. Of kijk de uitzending via NPO Start.

Het-beste-van-drama-victor-reinier-en-karin-bloemen.jpg
Victor Reinier en Karin Bloemen in Het beste van drama
Het-beste-van-drama-victor-reinier-en-karin-bloemen.jpg

Het beste van drama

Van ‘Ja zuster, Nee zuster’ tot ‘Goede Tijden, Slechte Tijden’, van ‘Pipo de Clown’ tot ‘Baantjer’, in vogelvlucht gaan we door de rijke geschiedenis van het Nederlandse drama. Gasten als Victor Reinier, Peter Römer, Hetty Heyting, Willeke Alberti en Barrie Stevens bekijken de leukste en meest indrukwekkende dramaseries en halen herinneringen op. Jeugdseries, komedie en crime komen allemaal aan bod. 

Het beste van drama zie je zondag 3 oktober om om 23.15 uur op NPO 3. Of bekijk de uitzending via NPO Start.

Deel dit artikel