De straten kleuren oranje, de vrienden poules zijn aangemaakt en de grootste televisies zijn in huis gehaald. Met de aftrap van het EK Voetbal is de sportzomer van 2021 nu toch echt begonnen. Wij hebben onze eigen voetbal selectie voor je opgesteld:. 

Dit artikel wordt gedurende het EK regelmatig voorzien van nieuwe updates.

1. Oranjekoorts bij Zappsport

Ron Boszhard daagt de Oranjehelden uit met humoristische spelletjes en voelt de spelers aan de tand met verrassende vragen. Hij brengt bijzondere EK-nieuwtjes en heeft aandacht voor de Oranjekoorts in ons land. Ron leert samen met jou de voetballers beter kennen: Met welke Oranjespeler wil Davy Klaassen op vakantie? En met wie juist niet? Wat doet Denzel Dumfries voor hij naar bed gaat? En wat weet Ron over Matthijs de Ligt wat de verdediger zelf niet weet? En ook Donyell Malen, Owen Wijndal, Ryan Gravenberch en Wout Weghorst ontbreken niet. 

sportzomer-Ron-Boszhard-met-oranhe-leeuw.jpg
 
sportzomer-Ron-Boszhard-met-oranhe-leeuw.jpg

Vlak voor de eerste wedstrijd van Nederland, is ook Ron op van de zenuwen. Hij gaat naar de grootste Oranjestraat van Nederland in Den Haag in de hoop dat de fans daar wel raad weten met zijn zenuwen... 

Zappsport EK Voetbal is vanaf 13 juni, elke wedstrijddag van Oranje, te zien om 14.15 uur op NPO 1 en om 17.25 uur op NPO Zapp.

2. Voetbal kijken met Sayid: elk nadeel heeft z'n voordeel!

Sayid heeft alle uitspraken van Johan Cruiff uit z'n hoofd moeten leren voor de inburgeringscursus. Want als je eerder begint te lopen, lijk je sneller dan de tegenstander. Da's! logisch! 

3. Podcast 'De Klassieker': Voetbal <3 klassieke muziek

Voetbal en klassieke muziek. Voor NPO Radio 4-presentator Carine Lacor zijn deze twee onlosmakelijk met elkaar verbonden. En wat blijkt? Er zijn ook heuse bewijzen voor! Want wist je dat er in 'Hup Holland Hup' stiekem een melodie van Brahms zit? In de podcast 'De Klassieker' hoor je in 15 minuten - dus perfect voor in de rust van een voetbalwedstrijd - alles over klassiek in voetbal en voetbal in klassiek.

Beluister de podcast


4. Willem van Hanegem; een legendarische voetballer

Willem van Hanegem speelde 52 interlands, won de UEFA Cup met Feyenoord en werd met diezelfde club drie keer kampioen van Nederland. Na zijn carrière als voetballer, werd Willem trainer en coach.

5. Mindf*ck: zo versla je een heel voetbalteam in je eentje

6. Viva Hollandia

Tijdens het Europees Kampioenschap voetbal in 2008 scoort Wolter Kroes zijn eerste nummer 1-hit. Heel Nederland zingt het nummer uit volle borst mee en dat kan nog steeds.

7. Hoe komen onze voetballers in de juiste flow om bij dit EK te scoren?

Volgens sportpsycholoog Rico Schuijers door de cirkeltheorie. Dé manier om je stress om te zetten in flow. In de cirkeltheorie draait alles om aandacht en handig bij het nemen van een penalty…

8. Matthijs de Ligt, Donyell Malen en Justin Kluivert jong talent

Matthijs de Ligt, Justin Kluivert en Donyell Malen spelen in het Nederlands elftal. Zappsport had ze in 2012 al in het vizier toen ze meededen aan Latjetrap ;-)

9. Hopelijk heeft Frank de Boer de wissels wel onder controle

10. Voetbal is voor mannen. Toch?

sportzomer-scheidrechter Lizzy van der Helm.jpeg
Lizzy van der Helm in actie
sportzomer-scheidrechter Lizzy van der Helm.jpeg

Een vrouwelijke scheidsrechter in het betaald voetbal is eerder uitzondering dan regel. Toch vinden steeds meer vrouwen hun weg naar het topvoetbal. Lizzy van der Helm en Franca Overtoom bijvoorbeeld. "Belangrijk dat meiden jong beginnen." 

11. Nederland die heeft die bal

Om een beetje in de stemming te komen sluiten we af met deze gouwe ouwe van André van Duin.

Deel dit artikel