Iedere student is anders, maar er zijn altijd types die iedereen die studeert of gestudeerd heeft wel herkent. Welke heb jij al gespot? En in welk type herken jij jezelf? 

1. Het lakse feestbeest: de student die niet geleerd heeft en dat ook eigenlijk geen probleem vindt. Misschien zelfs een beetje cool.

2. De onzekere blokker: de studenten die keihard blokken, maar voor en na het examen denken dat ze niets weten of niet goed genoeg hebben gestudeerd. Tijdens het wachten tot de zaal voor het tentamen open gaat dreunen ze nog eens de hele cursus uit hun hoofd op. Na het tentamen spreken ze de vragen met je door, waardoor je uber onzeker weer huiswaarts keert. Kortom: ze bezorgen je altijd een rotgevoel. 

De onzekere blokker

3. De nonchalante nerd: de student die alle lesstof de dag voor het tentamen nog even een keer heeft doorgelezen en het tentamen met een acht haalt, terwijl jij je de pleuris hebt geleerd en thuiskomt met een schamel zesje.

4. De mystery-student: deze student kom je nooit tegen tijdens de colleges of lessen, maar staat wel ingeschreven. Niemand weet wie het is en dan wordt hij of zij ineens ingedeeld in je projectgroep...!

De mystery-student

5. De samenvatter: de student waarvan iedereen de samenvatting heeft gekocht of gekregen. Nog op te splitsen in de gulle goedzak en de jonge ondernemer. 

6. De sociale student: deze student is altijd te vinden in een groepje. Of ze zich nu opsluiten in de bieb voor de tentamens of tijdens de pauzes: ze verplaatsen zich altijd samen. Tijdens de hoorcolleges kletsen ze luidruchtig door de docent of professor heen.  

De sociale student

7. De meelifter: deze student probeert te profiteren waar hij kan. Hij weet je net je samenvatting te ontfutselen en probeert alles met de minste inspanning voor elkaar te krijgen. Als hij in je projectgroep zit zal hij zich vooral bezighouden met het voorblad, de inhoudsopgave en de opmaak. En dat is misschien ook maar beter zo.

8. Ik-heb-niet-geleerd-zeikerd: de student die voor het tentamen tegen zoveel mogelijk mensen zegt dat ze niet hebben geleerd, maar achteraf een negen halen. 

Ik-heb-niet-geleerd-zeikerd

9. Quitter: de student die door alle keuzestress toch de verkeerde studie heeft gekozen en na het eerste semester zonder iets van zich te laten horen plotseling is verdwenen. 

10. Eerste-rij-nerd: deze student is altijd als eerste in de collegezaal aanwezig en zit altijd helemaal vooraan. Hij heeft onderonsjes met de docenten en steekt altijd zijn vinger op om het juiste antwoord te geven. Ook stelt hij veel vragen tijdens de colleges, ook net als het college op zijn einde loopt en je eigenlijk zo snel mogelijk de collegezaal wil ontvluchten. 

Eerste-rij-nerd

11. De spijbelaar: de student die je steeds probeert over te halen een college of lesje te skippen voor iets wat natuurlijk veel leuker is, maar niet verstandiger. 

12. De lieve dombo: de student die niet al te snuggere vragen stelt of iets vraagt waar de docent het net over heeft gehad. Zelf kennen ze gelukkig geen gêne of hebben het niet echt door. 

De lieve dombo
Back to School

De koffer staat weer stoffig te worden op zolder, de herinneringen van afgelopen zomer beginnen langzaam te vervagen en je moet je wekker weer zetten: de vakantie is nu écht (bijna) voorbij. De komende drie weken brengen wij je dagelijks back to school-updates waar je blij van wordt. Van binge-watchen van De Luizenmoeder, tips en tricks voor studenten, tot aan zomerse playlists, samengesteld door onze radio-dj's, voor op de fiets, in de bus of in de trein. Let's go back to school!

 [Beeld: sydneyewing1]

Deel dit artikel