Ook voor het midden van Nederland zit de zomervakantie erop en is het tijd om weer naar school te gaan. Hoe hebben onze AVROTROS-presentatoren hun middelbare schooltijd ervaren? Deze week blikt Caroline Tensen terug!

‘Pap: ik haal die havo!’

“Mijn middelbare schooltijd was ontzettend leuk. Ik heb eerst de mavo gedaan en ben daarna naar de havo gegaan. Daar zat ik niet alleen maar in de schoolbanken, ik hield me ook bezig met allerlei artistieke dingen, zoals de schoolband. Naast alle leuke dingen moest ik wel echt hard werken om m’n diploma te halen, het kwam niet vanzelf. Ik had tegen m’n vader gezegd: “Pap, wat er ook gebeurt, ik haal die havo!” M’n ouders lieten me m’n gang gaan en ik heb er misschien een tijdje over gedaan, maar uiteindelijk is het gelukt!”

Caroline regelt het

“Als leerling was ik aanwezig, maar wel goed met de leraren. Als we teveel proefwerken op de planning hadden staan in één week dan zeiden m’n vrienden: ‘Caroline, jij regelt uitstel!’ Ik kon blijkbaar op een redelijke manier uitleggen waarom het een goed idee was om een proefwerk te verschuiven.”

blockquote
Met wat er in de mode was, hield ik me niet bezig. Nog steeds niet eigenlijk.
Caroline Tensen

Stoer meisje

“Ik had meer vrienden dan vriendinnen. De vriendin die ik had, is nog steeds mijn beste vriendin. Daarnaast was ik dikke ‘matties’ met Hein. Of één van ons, of wij allebei, nu wel of niet verkering had: wij waren altijd dik met elkaar. Ik was een stoer meisje, vaak met cowboylaarzen aan. Met wat er in de mode was, hield ik me niet bezig. Nog steeds niet eigenlijk. Ik vind het natuurlijk wel leuk om er mooi uit te zien, maar ik draag wat ik leuk vind: niet wat er in is.”

Een onbevangen puber

“Ik geloof niet dat ik een onzekere puber was. Ik stond stevig in m’n schoenen en was vrij onbevangen. Over de toekomst maakte ik me niet al te veel zorgen. Ik wist dat ik m’n havo-diploma wilde halen en daarna een managementopleiding wilde doen bij Schoevers. Ik moest twee vakken overdoen om te slagen voor mijn havo om daarna naar Schoevers te kunnen en ben daarnaast, als vakantiebaantje, als promotiemeisje gaan werken bij Veronica. Ik mocht mee met de radiowagen en toen iemand ziek was, viel ik een dagje in als productieassistent. Toen ik dat had gedaan wist ik: dit vind ik te gek, dit is wat ik wil. Uiteindelijk bleef ik hangen bij Veronica, waar ik omroepster werd. Van Schoevers is dus nooit wat terecht gekomen, maar dat was geen probleem: ik deed precies wat ik leuk vond om te doen!”

Caroline Tensen is presentatrice van de AVROTROS-programma's Eén tegen 100 en DNA Onbekend. In 2016 blikte ze met anderen terug op hun middelbare schooltijd in het programma De Stoutste Jongen van de Klas

De Stoutste Jongen van de Klas: Thomas Tukker

De koffer staat weer stoffig te worden op zolder, de herinneringen van afgelopen zomer beginnen langzaam te vervagen en je moet je wekker weer zetten: de vakantie is nu écht (bijna) voorbij. De komende drie weken brengen wij je dagelijks back to school-updates waar je blij van wordt. Van binge-watchen van De Luizenmoeder, tips en tricks voor studenten, tot aan zomerse playlists, samengesteld door onze radio-dj's, voor op de fiets, in de bus of in de trein. Let's go back to school!

Deel dit artikel