De zomervakantie zit er inmiddels voor iedereen op dus in het hele land zijn de scholen weer gestart. Hoe hebben onze AVROTROS-presentatoren hun tijd op de middelbare school ervaren? Deze week blikt niemand minder dan zanger en presentator Frans Bauer terug! Welk advies geeft hij zijn jongere zelf?

Frans op Kangaroos

“Ik heb een heel erg leuke tijd gehad op de middelbare school. De school lag op nog geen 300 meter van mijn huis. Dat was reuze handig, ik kon er zo heen lopen. Dat deed ik dan het liefste op mijn Kangaroos, dat was toen helemaal in. Ik had een zilver/grijs paar met gele letters waar ik heel zuinig op was.”

Ba Baracus uit The A Team

“Als leerling was ik aanwezig en vooral graag buiten met klasgenoten. Het liefst deed ik samen met mijn vrienden The A Team na. Door mijn nogal gezellig gezette postuur mocht ik dan meestal Ba Baracus spelen. Als ik niet buiten was, zat ik naar buiten te turen en te dromen over hoe graag ik op dat moment buiten was geweest. Het was een mooie tijd!”

Zangles tegen het stotteren

“Ieder kind is volgens mij weleens onzeker. Dus ik toentertijd natuurlijk ook. Ik stotterde erg en daar maakte ik me vroeger wel zorgen over. Zingen heeft me daar goed bij geholpen: door zanglessen ben ik er vanaf gekomen!”

Een juf uit de boekjes

“Ik kijk terug op een bijzonder leuke schooltijd met ontzettend leuke leraren. Ze hebben nog allemaal een plekje in mijn hart, maar ik heb in het bijzonder goede herinneringen aan juffrouw Herma. Zij was echt een schat, een juffrouw zoals je die uit boekjes kent. Ze was altijd vrolijk en speelde gitaar! Dat vond ik super, het is me altijd bijgebleven. Het was de eerste keer in mijn leven dat ik iemand live gitaar hoorde spelen!”

Een advies voor kleine Frans

“Als ik er nu op terug kijk, zou ik alles zo overdoen. Maar, het advies wat ik mezelf nu wel zou meegeven is: let wat meer op de uitleg in de klas en iets minder op de vogeltjes buiten. Maar ja, dat zit waarschijnlijk in de aard van het beestje… Ik ben nu eenmaal een gezelligheidsdier!”

En Frans houdt nog steeds van gezelligheid! Voor het programma Frans Bauer in Amerika testten hij en zijn vrouw Mariska eten uit Amerika, waaronder de vreemde combinatie van kip en wafels...

Back to School

De koffer staat weer stoffig te worden op zolder, de herinneringen van afgelopen zomer beginnen langzaam te vervagen en je moet je wekker weer zetten: de vakantie is nu écht (bijna) voorbij. De komende drie weken brengen wij je dagelijks back to school-updates waar je blij van wordt. Van binge-watchen van De Luizenmoeder, tips en tricks voor studenten, tot aan zomerse playlists, samengesteld door onze radio-dj's, voor op de fiets, in de bus of in de trein. Let's go back to school!

Deel dit artikel