Vanaf dinsdag 24 juli is Barry Atsma te zien in de Duitse serie Bad Banks. Hij speelt daarin een beruchte bankier die bekendstaat om zijn hoge winsten en zijn risicovolle beleid. Bad Banks is de eerste serie voor volwassenen in Nederland die wordt nagesynchroniseerd.

De serie speelt zich af aan het begin van de Duitse bankencrisis. Gabriel Fenger, het personage van Barry, wordt aangenomen bij Investment Banking om de bank uit de problemen te helpen, maar dit verloopt niet heel soepel. 

"De serie laat de duistere kant van de nette bankierswereld zien. Een wereld waar mensen gedreven door ambitie grote risico's nemen en waarin persoonlijke vete's soms leiden tot wereldwijde crisissen.  Ik mocht in de voorbereiding spreken met topbankiers in Londen en werd verrast door hoe goed geïnformeerd, geïnteresseerd, geestig en intelligent ze waren, maar voelde ook hun brandende ambitie en keiharde mentaliteit door alles heen. Bad Banks laat dat alles in al zijn complexiteit zien."

blockquote
Bad Banks is sexy, confronterend, soms geestig en vooral een scherpe analyse van de religie die geld heet
Barry Atsma

Rollen:  Barry Atsma (Gabriel), Tobias Moretti (Quirin), Paula Beer (Jana), Désirée Nosbusch (Cristelle), Albrecht Shuch (Adam), Patrick Dewayne (Liam), Jean-Marc Barr (Robert).

Nominaties prijzen Bad Banks

  • Geselecteerd door het Filmfestival van Berlijn, in het programma Berlinale Series
  • Barry Atsma genomineerd als beste acteur, Deutscher Shauspielerpreis
  • Genomineerd in de categorie beste buitenlandse serie, Shanghai International Tv & Film Festival
  • Regisseur Christian Schwochow onderscheiden in de categorie beste regie, Filmprijs van Beieren
  • Actrice Paula Beer werd genomineerd als beste actrice, Filmprijs van Beieren

Nasynchronisatie:

Bad Banks is de eerste serie voor volwassenen in Nederland die wordt nagesynchroniseerd. De nagesynchroniseerde versie wordt uitgezonden op NPO 1. De originele Duitse versie is op hetzelfde moment te zien op NPO 1 extra. Op NPO Start heeft de kijker de keuze om de serie in het Nederlands of Duits te volgen. 

Uitzendingen Bad Banks

Het ontslag dinsdag 24 ju|i om 21.15 uur op NPO 1
De jonge Jana Liekam (Paula Beer) wordt onterecht ontslagen bij een Luxemburgse investeringsbank, maar dan krijgt ze hulp uit onverwachte hoek. Ze wordt benaderd door een headhunter en krijgt de kans zich te bewijzen bij een concurrerende bank en wraak te nemen op de man die zorgde dat ze ontslagen werd. Daarvoor moet ze wel verhuizen naar Duitsland en haar vriend Noah en zijn dochtertje Flo achterlaten.

BadBanks-Barry-Atsma.jpg
Afl. 1 - Het ontslag
BadBanks-Barry-Atsma.jpg

Volg het vuil dinsdag 31 ju|i om 21.15 uur op NPO 1
Jana gaat ver om een bijzonder lucratieve opdracht binnen te halen, de miljardenfinanciering van een bouwproject. Daarbij jaagt ze haar baas Gabriel Fenger tegen zich in het harnas. Fenger heeft het niet gemakkelijk. Hij moet spreken op een aandeelhoudersvergadering van de noodlijdende bank waar hij werkt, maar zijn bazen proberen hem te muilkorven. Jana probeert haar rivale Thao aan haar kant te krijgen.

BadBanks-2.jpg
Afl. 2 - Volg het vuil
BadBanks-2.jpg

De man uit Londen dinsdag 7 augustus om 21.15 uur op NPO 1
Jana krijgt van Fenger de leiding over het team dat de leningen voor Leipzig 2025 moet verkopen. Leblanc is bereid haar aan een cruciale investeerder te helpen in ruil voor bewijzen voor malversaties binnen Deutsche Global Invest. Jana gaat stiekem op onderzoek uit en stuit daarbij op een groot geheim. Adam en Thao merken dat de hoge werkdruk ernstige problemen oplevert in hun privéleven.

BadBanks-3.jpg
Afl. 3 - De man uit Londen
BadBanks-3.jpg

Oude schulden dinsdag 14 augustus om 21.15 uur op NPO 1 
Sydow, de financieel directeur, komt erachter dat Jana binnen de bank op onderzoek is uitgegaan, waarna haar carrière aan een zijden draadje komt te hangen. Het bedrog van Adam krijgt ernstige consequenties. Als Jana ontdekt wie verantwoordelijk was voor haar ontslag bij Crédit International, besluit ze hoog spel te gaan spelen. Ondertussen merkt ze niet wat er aan het thuisfront gaande is.

BadBanks-4.jpg
Afl. 4 - Oude schulden
BadBanks-4.jpg

De hardste munt  dinsdag 21 augustus om 21.15 uur op NPO 1 
Het team zet alles op alles om het Leipzig-project rond te krijgen. Jana, die zich normaliter helemaal thuis voelt in de wereld van het zakenbankieren, krijgt het idee dat alles haar door de vingers glipt, zowel zakelijk als privé.

BadBanks-5.jpg
Afl. 5 - De hardste munt
BadBanks-5.jpg

In de hol van de leeuw  dinsdag 28 augustus om 21.15 uur op NPO 1
De chaos is compleet nu voor de financiële sector de totale ineenstorting dreigt. De directie van Deutsche Global Invest besluit om de activa van de bank te verkopen. Het project Leipzig2025 is van de baan, en daarmee is ook het levenswerk van burgemeester Peter Schultheiß om zeep geholpen.

BadBanks-6.jpg
Afl. 6 - In de hol van de leeuw
BadBanks-6.jpg
Deel dit artikel