Roeisters Marieke Keijser (24), Ymkje Clevering (25) en Roos de Jong (27) delen niet alleen hetzelfde huis, maar ook dezelfde droom: in hun roeiboot goud winnen op de Olympische Spelen van Tokio. In de nieuwe online serie 'On The Record: Onze weg naar Tokio' krijg je een uniek kijkje in het leven van deze drie topsporters.

Opnieuw alles opofferen voor de Olympische Spelen?

Maart 2020, Nederland gaat op slot vanwege het coronavirus, het Olympisch Trainingscentrum moet sluiten en de Olympische Spelen staan op losse schroeven. Hoe gaan de roeisters om met deze onzekere tijden? Twee jaar lang delen Marieke, Roos en Ymkje openhartig hun hoogte- en dieptepunten in een intieme setting, voor een camera in een 'dagboekkamer' in hun huis.

Aflevering 1: Nachtmerrie wordt werkelijkheid 

Kunnen Marieke, Ymkje en Roos de knop omzetten wanneer heel Nederland op slot gaat vanwege het coronavirus, het Olympisch Trainingscentrum sluit en de Spelen uiteindelijk worden verplaatst?

Aflevering 2: Olympische droom voorbij?

Ymkje valt hard tijdens het mountainbiken. Ze zet alles op alles om op tijd fit te zijn voor de Olympische selecties, maar herstelt ze snel genoeg?

Aflevering 3: Op tijd fit voor Tokio? 

Een nieuw Olympisch jaar breekt aan. Waar uitstel voor de één een vloek blijkt, is het voor de ander een zegen. Gaat het lukken om met zijn drieën naar de spelen in Tokio te gaan?

In de eerste drie afleveringen van deze serie zie de weg die de drie roeisters afleggen naar Tokio. In de vierde aflevering, die na hun Olympische avontuur verschijnt, zien we of hun missie geslaagd is. 

Ymkje, Roos en Marieke 

Deel dit artikel