Camouflage is een korte dramafilm over een jonge middelbare scholier uit Amsterdam Nieuw-West die stille getuige is van huiselijk geweld.

Deniz is thuis geregeld getuige van het geweld van zijn vader tegen zijn moeder. Hij vertelt hier niets over tegen zijn vrienden en op school wordt hij vooral gezien als lastige jongen.

Impact van huiselijk geweld

Camouflage gaat over huiselijk geweld vanuit het perspectief van een dertienjarige jongen genaamd Deniz. Het geweld wordt echter geïmpliceerd in de film en niet daadwerkelijk getoond. Zelfs de dader, de vader van Deniz, wordt volledig buiten beeld gehouden. De film laat de impact zien van de thuissituatie van Deniz op onder meer zijn relatie met zijn moeder, zijn gedrag op school en zijn ontwikkeling als tiener.

Voor zijn werk als zelfstandig filmmaker werkte Bregt Pepijn Verhagen kort als docent in het secundair onderwijs. Tijdens zijn werk als docent ontstond het idee voor het scenario Camouflage.

Scenario en regie: Bregt Verhagen
Producent: Conijn Film
Fahri Belpinar: Deniz

Evrim Akyigit: moeder van Deniz

3LAB: Verse video's, jonge makers

De korte film Camouflage is een film voor 3Lab. Op 3LAB kun je online het hele jaar door verfrissende, verse, en experimentele video’s bekijken die gemaakt zijn door talentvolle jongeren. Het perspectief van 3LAB is breed en vernieuwend. Zowel qua inhoud als vorm: webseries, (interactieve) films, videoclips, journalistieke programma’s, documentaires, quizzen, talkshows… Alles is mogelijk. 

3LAB is ook een plek van uitproberen. Sommige producties zullen verrassen, andere zijn een variatie op wat bekend is, en er zit vast ook iets bij wat je niet direct begrijpt. Experimenteren is groeien door aan de slag te gaan.

Camouflage is te zien vanaf 20 november om 12:00 uur op de website van 3LAB en op het YouTube-kanaal van 3LAB

Deel dit artikel