Van donderdag 27 september tot en met vrijdag 5 oktober vindt in Utrecht de 38e editie plaats van het Nederlands Film Festival: dé plek om eens lekker onderuit te zakken en je te verliezen in de meest uiteenlopende films en die ideale plek voor een "blind date".

Wij sturen tijdens het Nederlands Film Festival presentatoren en acteurs die je kent uit AVROTROS-programma's met elkaar op "blind date" om samen een filmpje te pakken. Alles is een verrassing: ze weten niet met wie ze gaan en ze weten niet naar welke film ze gaan. Wat vinden ze van de Nederlandse films? En hebben ze het zo gezellig met elkaar dat ze na afloop nog een drankje willen drinken?

Blind date

3FM en Sterren NL Radio DJ en Harry Potter-fan Rob Janssen en Flikken-acteur Mark van Eeuwen hebben geen idee dat ze samen naar de film gaan. Mark hoopt stiekem op een leuke dame, maar hij heeft pech, want hij gaat gezellig met AVROTROS-ser Rob Janssen naar de film ANNE+. Een film die eigenlijk een webserie is, maar speciaal voor het Nederlands Film Festival tot één geheel is gemaakt. Benieuwd wat Mark en Rob van deze serie vinden? 

ANNE+

De film gaat over de liefdes van Anne (24).  Op het moment dat ze op zichzelf gaat wonen in Amsterdam komt ze haar ex-vriendin Lily tegen. Lily was haar eerste vriendin en er is veel gebeurd sinds ze vier jaar geleden uit elkaar zijn gegaan. Tijdens het weekend kijkt Anne terug op alle relaties die ze heeft gehad tijdens haar studententijd in Amsterdam. In zes afleveringen leren we over Anne’s turbulente liefdesleven en hoe deze diverse meisjes en verschillende relaties hebben bijgedragen aan wie ze vandaag is.

Evaluatie

Mark vindt het goed dat de liefde centraal staat in de film. Beiden zijn ze heel enthousiast over de acteerkunsten van de hoofdpersoon Hanna van Vliet. Rob Janssen geeft de film ANNE+ 3,5 kalf, Mark van Eeuwen vond het verhaal wel een beetje hetzelfde af en toe, maar is wel enthouasiast over hoe het er allemaal uit zag, dus hij geeft, op aandringen van Rob, 4 kalfjes. 

Deel dit artikel