Hij wordt vaak geschetst als een bullebak, het imago van de Amerikaanse president is toch wel: veel geblaat en weinig wol. Een onterecht beeld dat in de Nederlandse media hardnekkig overeind blijft. Met Koen Petersen, amerikanist en zakenman, analyseert dr Kelder het beleid van de Amerikaanse president. Wat zijn de verdiensten van Trump in binnen en buitenland en krijgt hij een tweede termijn?

Sociale wetenschappen: flutstudies

‘Het zijn maar vage nepstudies, de sociale wetenschappen. Vrouwenstudies, antropologie en sociologie.’ Dieuwertje Kuijpers overtuigt dr Kelder van het nut van de sociale wetenschappen. Ze doet dat in de week waarin de Universiteit van Amsterdam een brandbrief aan het kabinet schrijft met daarin de waarschuwing dat de sociale wetenschappen een ondergeschoven kindje dreigen te worden. 

→ Luister ook: Luie meisjes, goed opgeleid maar parttime aan de slag

Het bovennatuurlijke

Geesten, ufo’s, goden: we fantaseren er wat op los met elkaar. Waarom zijn er zo veel mensen op aarde die geloven in het bovennatuurlijke? Dat is wetenschappelijk een heel interessante vraag, vond jonge doctor David Maij (UvA). Hij onderzocht het geloof van mensen in ‘niet-fysieke fenomenen die onverifieerbaar, onzichtbaar en onmeetbaar’ zijn. Middels een speciale helm lukt het de neurowetenschapper om deelnemers aan zijn onderzoek bovennatuurlijke krachten te ervaren…In dr Kelder en Co verdedigt hij zijn proefschrift nog een keer.

→ Luister ook: De pers is niet te vertrouwen

Presentatie: Jort Kelder
Met: Koen Petersen, Dieuwertje Kuijpers en Dr David Maij

dr Kelder en Co 
Uitzending zaterdag 9 juni, 13.00 – 14.00 uur, NPO Radio 1

Luister terug

Deel dit artikel